2024-04-20 07:52

Sorin Grindeanu acuză: Modalitatea prin care Renate Weber a fost înlocuită este neconstituţională

 |  11:24
Sorin Grindeanu acuză: Modalitatea prin care Renate Weber a fost înlocuită este neconstituţională

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat miercuri că modalitatea prin care Renate Weber a fost înlocuită este neconstituţională, partidul său făcând o sesizare la Curtea Constiţională în acest sens.

PSD nu a făcut o nominalizare pentru funcţia de Avocat al Poporului pentru că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale la sesizarea privind modalitatea prin care Renate Weber a fost revocată din funcţie, a mai spus Grindeanu.

„Astăzi s-au făcut înscrierile (pentru candidatura la Avocatul Poporului – n.r.). Din câte ştiu, există probleme majore inclusiv în coaliţie. Noi am făcut sesizare la Curtea Constituţională. Noi considerăm că modalitatea prin care Renate Weber a fost înlocuită din funcţie este neconstituţională. Din ceea ce cunosc, săptămâna viitoare e termen, sau în 10 zile e termen, de soluţionare a acestei contestaţii. Credem că aceştia sunt paşii normali, aşteptăm soluţionarea. Suntem convinşi, la fel cum au încălcat legea la nominalizările la TVR şi Radio, în acelaşi mod au făcut şi la Avocatul Poporului„, a spus Grindeanu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmase marţi că în coaliţia de guvernare s-a decis demararea procedurii de numire a Avocatului Poporului, iar votul în plenul reunit al Parlamentului în acest caz se va da cel mai probabil lunea viitoare.

Fabian Gyula este candidatul coaliţiei pentru conducerea instituţiei Avocatul Poporului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE