2024-04-23 12:14

Soarta lui Vlad Voiculescu în Guvern a fost DECISĂ: ”Privim îngrijorați cum a gestionat ministerul”

 |  15:50
Soarta lui Vlad Voiculescu în Guvern a fost DECISĂ: ”Privim îngrijorați cum a gestionat ministerul”

Dan Barna a afirmat că scopul coaliției este îndeplinirea programului de guvernare și că poziția lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății nu este pusă în pericol.

„Continuăm în această structură, pentru că este foarte important ca acest guvern să-și îndeplinească programul de guvernare”, a spus Dan Barna după ședința coaliției.

El a precizat că nu s-a pus problema revocării ministrului Sănătății.

„Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate”, a spus Barna.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat după ședința coaliției că există „un punct” până la care partidele din coaliție decid pentru miniștrii lor, însă există și „un punct” de la care premierul poate să decidă înlocuirea unui ministru. Orban și-a arătat nemulțumirea în legătură cu activitatea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, despre care a spus că „în cazul în care nu se observă o îmbunătățire” se poate ajunge la schimbarea sa.

„Am transmis în Coaliție că răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv USR PLUS. Privim îngrijorați cum e gestionat ministerul. Exigența noastră este maximă. Și de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu își îndeplinește activitățile și generează situații care pun în pericol buna funcționare a guvernului, premierul are dreptul constituțional să propună schimbarea”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Coaliției.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE