2020-11-29 15:43

Ședință cu miză la PSD: Se încearcă forțarea Guvernului de a crește pensiile cu 40%

 |  08:56
Ședință cu miză la PSD: Se încearcă forțarea Guvernului de a crește pensiile cu 40%

Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte joi, de la ora 11,00, la sediul central al partidului, pentru a discuta despre alegerile locale dar și despre proiectele legislative susținute de social-democrați în această sesiune parlamentară, printre care și creșterea pensiilor cu 40%.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup parlamentar pe acest subiect.

"Am avut discuţii astăzi (marţi - n.r.) cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. (...) Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie - mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL - către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice", a spus Ciolacu.

El a adăugat că PSD a formulat acel amendament pentru că legile trebuie respectate.

"Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. (...) Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă, vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie. (...) În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%, este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie: ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut", a afirmat Ciolacu.

Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară pe anul 2020 urmează să intre în dezbaterea plenului comun al Parlamentului săptămâna viitoare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE