2020-12-02 10:54

Scrisoarea unui român din Diasporă revoltat de ipocrizia senatorului PNL Viorel Badea

 |  14:57
Scrisoarea unui român din Diasporă revoltat de ipocrizia senatorului PNL Viorel Badea

Recent, mai multe ziare din Diaspora au publicat o scrisoare de la un cititor, nemulțumit de inactivitatea parlamentarilor aleși și a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Semnat „un cetățean care s-a săturat de ipocrizie”, fără a indica țara în care se află acum, românul cere politicienilor și instituțiilor care au legătură cu Diaspora să încerce să găsească soluții pentru diversele situații apărute ca urmare a pandemiei. „Dacă tot vreţi să vă plimbaţi, mergeţi să vedeţi condiţiile din Austria sau Germania ale oamenilor care au plecat să muncească la câmp. Informaţi-vă de starea lor, de unde şi cum muncesc, ce echipamente primesc, ce atenţie primesc, etc., scrie el nemulțumit.

SCRISOAREA:

„Pe 16 aprilie am văzut că dl. senator Viorel Badea si dl.Ovidiu Burduşa, secretar de stat – ministru la DRP, au plecat la Tulcea să-şi petreacă vacanţa de Paşte (în Deltă, probabil e tare fain acolo). Şi noi cei din Diasporă ne-am dori să mergem acasă la noi, în Tulcea, dar nu putem, pentru că ne luptăm cu viaţa de-aici, viaţa de Diasporă pe care am crezut că o înţelegeţi şi vreţi să ne ajutaţi. Sunt români care au rămas pe străzi în Italia, în Grecia, în Spania, în Franţa, din cauză că li s-au terminat contractele de muncă sau de chirie, şi sunt blocaţi. Oamenii apelează la diverse persoane cu suflet mare pentru a le oferi adăpost şi a le da o masă caldă, până se pot întoarce la ei acasă. În schimb, Ambasadele si Consulatele dau din umeri şi se uită neputincioase la noi. În timpurile astea grele de ce nu folosiţi fondurile pe care le aveţi la DRP pentru a ajuta românii din afara graniţelor? De ce nu încercaţi ca banii sau călătoria, sau interesul dvs. de oameni de stat, să fie redirecţionați către ajutorarea românilor care v-au votat şi în schimb le folosiţi ca toţi ceilalţi paraziţi ai statului român ca să vă plimbaţi şi să aveţi ce abureli să mai scrieţi pe Facebook? Dar oare nu ne-am săturat de plimbare si fum în ochi?

Dacă tot vreţi să vă plimbaţi, mergeţi să vedeţi condiţiile din Austria sau Germania ale oamenilor care au plecat să muncească la câmp. Informaţi-vă de starea lor, de unde şi cum muncesc, ce echipamente primesc, ce atenţie primesc, etc.

Nu uitaţi domnilor, dle. Senator aici sunteţi dvs. senator, interesaţi-vă de noi. Concetăţenii noştri dacă au ajuns acolo, acasă, deja sunt pe mâini bune, pe mâinile colegilor dvs. Sau nu aveţi încredere în ei?

Sunt un cetăţean îngrijorat care s-a săturat de ipocrizie.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE