2021-08-01 10:05

Robert Cazanciuc a refuzat iniţial propunerea lui Ponta de a ocupa funcţia de minstru al Justiţiei

 |  10:01
Robert Cazanciuc a refuzat iniţial propunerea lui Ponta de a ocupa funcţia de minstru al Justiţiei

Robert Cazanciuc a declarat vineri că a refuzat iniţial propunerea lui Victor Ponta de a ocupa postul de ministrul al Justiţiei, însă premierul a revenit, fiind obişnuit cu prima lui reacţie, deoarece se cunoşteau din facultate.

"Evident, m-a sunat premierul şi mi-a spus că are nevoie de mine în echipa de la Guvern. Sunt lucruri unde pot valorifica experienţa mea, atât ca procuror, cât şi ca secretar general de la Externe. (....) I-am spus 'nu' în prima fază, pentru că aveam multe proiecte la Ministerul de Externe de finalizat şi credeam că sunt destui oameni în ţara asta care pot fi miniştrii ai Justiţiei. Eu am o istorie în ai spune 'nu' premierului. Şi atunci când am fost în Corpul de control al premierului în 2001, când mi-a făcut propunerea de a pleca de la Parchetul General, în prima fază tot 'nu' i-am spus. Noi ne ştim din facultate. Am fost colegi de acelaşi an, în 1991-1995, la Facultatea de Drept, după care am lucrat împreună în Parchetul General, din 1998 până în 2001, premierul la o secţie operativă, eu la o secţie neoperativă", a spus Cazanciuc, la B1 tv.

"I-am spus 'nu' în prima fază, iar el mi-a spus: Da, sunt obişnuit cu prima ta reacţie, aşa că te rog să te mai gândeşti, pentru că este un moment în care putem face lucruri împreună. Cred că putem să facem lucruri împreună şi, aşezat puţin, la a doua întâlnire i-am spus 'da' fără ezitare", a adăugat Cazanciuc.

Robert Cazanciuc susţine că nu a fost surprins de faptul că preşedintele Traian Băsescu nu s-a împotrivit numirii sale la Ministerul Justiţiei.

"Nu cred că sunt motive de fond pentru a respinge o propunere a unui om care are o anumită experienţă", a răspuns Cazanciu unei întrebări, subliniind că s-a întâlnit cu Traian Băsescu de două-trei ori la diverse evenimente publice legate de Justiţie, unde au schimbat "câteva cuvinte, nu mai mult decât atât".

Cazanciuc a recunoscut că soţia sa este "una din verişoarele" premierului Victor Ponta şi a lucrat la Tarom timp de 20 de ani, unde a ocupat funcţia de director comercial din 2011, an în care "nu era domnul Ponta premier şi nici nu se pregătea să fie premier", transmite Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-12-12Parerea ta...

DECLARATIE MARTOR
25 Mai 2013

DOSAR DNA 33 P 2005=,,Pentru „ridicarea moralului”, Radulescu Stefan ne-a prezentat, mie si lui Purnichescu Violeta, o adresa-memoriu apostilata de Adrian Nastase catre Cristian Diaconescu - ministrul justitiei, ca pe o mare victorie, inceputul sfirsitului procurorului Gherta. Cam in aceeasi perioada, Radulescu Stefan si Radulescu Mariana au pomenit despre intilnirile si discutiile avute cu Robert Cazanciuc – sef al corpului de control al primului-ministru, actualmente purtator de cuvint al Parchetului General la o casa a acestuia din judetul Prahova si la domiciliul mamei acestuia din Drumul Taberei. Acesta le promisese ca intervine pe linga procurorul general Ilie Botos, dar ca acesta era plecat in delegatie in SUA si nu avusese inca prilejul sa discute cu el. ,,
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE