2021-07-26 23:33

Reportaj. Dezbaterea Bugetului 2014. Între protestul PP-DD, replicile acide dintre deputați și lăcomia baronilor locali: ”Doctorand de Bucureşti, tot o coana Leana eşti”

 |  22:03
Reportaj. Dezbaterea Bugetului 2014. Între protestul PP-DD, replicile acide dintre deputați și lăcomia baronilor locali: ”Doctorand de Bucureşti, tot o coana Leana eşti”

Au avut de dezbătut bugetul pe 2014, dar pe primul loc au fost criticile pe care parlamentarii din USL și cei care se află în Opoziție și le-au adresat reciproc, fie de la microfonul Camerei, fie chiar pe hol. Victor Ponta a venit în plenul reunit al Parlamentului pentru a prezenta Bugetul, dar parlamentarii PP-DD l-au întâmpinat cu un arsenal de pacarte pe care erau scrise următoarele mesaje: „Faţă descentralizare, verso baronizare”, „USL nu guvernează, exploatează”, „Doctorand de Bucureşti, tot o coana Leana eşti”, „Roşia şi Pungeşti, Ponta clar o să plăteşti”.Cei câțiva parlamentari din PP-DD au fost tratați ironic de Ponta, care le-a amintit că și-au negociat trecerea în Grupurile USL, dar le-a spus că e mai bine să rămână în Opoziție.

Ambițioși, parlamentarii și-au alocat aproape 20 de ore pentru a dezbate bugetul pe 2014. Au început dimineață și au precizat că pot sta și după miezul nopții. A început Ponta. Chiar dacă era în fața parlamentarilor, Ponta l-a atacat pe adeversarul său direct, Trian Băsescu, spunând că vrea să șantajeze Guvernul și Parlamentul prin intermediul Comisiei care anchetează terenurile de la Călărași. Asta în timp ce parlamentarii PP-DD își pregăteau mândri pancartele pentru protest.

PP-DD vede bugetul ca o minge de ping-pong

După ce au ieșit cu pancartele din plenul Parlamentului parlamentarii PP-DD, în frunte cu liderul lor de la Senat,  Haralambie Vochițoiu, și-au vărsat of-ul în fața presei, spunând:  ”Astăzi, Partidul Poporului Dan Diaconescu, reprezentanții săi în Parlamentul României, după consultarea cu colegii noștri din teritoriu și cu o mare parte a oamenilor care ne-au trimis aici, am luat decizia extremă, dureroasă de altfel, de a ne retrage de la așa-zisa dezbatere, această mascaradă care fi trebuit să fie dezbaterea bugetului României. Mi-aș dori ca Dumnezeu să vă dea înțelepciunea să nu faceți din bugetul românilor o minge de ping-pong între Guvern și Președinție, între Președinție și Parlament, eventual Curtea de Conturi", a spus Vochițoiu.

Fără cămașă în plen, nu se dezbate bugetul

Pe de altă parte dezbaterile au mers greu, fiind înterupte de dispunte între deputați chiar și codul vestimentar. Astfel, Valeriu Zgonea i-a spus lui  Remus Cernea că trebuia să poarte o cămașă, și nu tricou: "Aveţi vreun protest legat de cămăşi? Noi le purtăm. Dumneavoastră, nu. Nu aveţi resurse financiare pentru cămăşi, că am văzut că vă place la televizor?", l-a întrebat preşedintele Camerei Deputaţilor pe Remus Cernea.Zgonea i-a acordat cuvântul acestuia, după întreruperea procesului de vot: "Aveţi cuvântul, domnule deputat. Nu este frumos să îi daţi şi domnului deputat o cămaşă?", s-a adresat Zgonea sălii. Dezbaterile continuau și la ora 18.00. Marele absent de la susținerea discursului lui Ponta a fost Crin Antonescu, care a venit în schimb, la întâlnirea dintre Grupurile USL.  De menționat că Antonescu a lipsit și de la discursul lui Ponta pe asumarea descentralizării.

Ponta: Să nu faceți ca Uioreanu

După ce a terminta discursul din Parlament, premierul a mai avut și alte întâlniri, una dintre ele,  la grupurile reunite ale USL, în care a prezentat proiectul pe autostrăzi pe care Guvernul Ponta și-l propune să îl realizeze până în 2018.  Într-un spirit istoric, fix  la 100 de ani de la Marea Unire.Apoi, în întâlnirea cu șefii CJ, ca să le reamintească funcția pe care o deține, șef de Guvern, Ponta nu a ezitat să îi critice pe cei incomozi la întâlnire cu președinții de CJ, după ce i-a reproșat public lui Horea Uioreanu, președinte CJ Cluj,  că a trimis o scrisoare de protest privind măsurile de descentralizare, în loc să fi sunat. Mai mult, pentru a fi sigur că s face înțeles, le-a spus celor prezenți să nu procedeze precum Uioreanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE