2020-10-25 20:49

REGIONALIZAREA: PDL vrea regiunea Bucovina, iar UDMR referendum de aprobare a regiunilor

 |  20:16

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, consideră că USL nu ţine cont de populaţie în ceea ce priveşte procesul de regionalizare şi că pune în practică "regiunile lui Octav Cozmâncă", "trasate artificial cu creionul bont", ignorând regiuni istorice precum Bucovina. "Nu e corect ce face USL. Cu toate că despre regiunile istorice, inclusiv despre Bucovina, se predă în şcoli. USL pune în practică regiunile lui Cozmâncă (...) ignorând populaţia", a precizat Gheorghe Flutur. El a avertizat "USL să nu uite că în Polonia regionalizare a însemnat căderea a trei guverne".

PDL crede “că e greşită împărţirea în opt regiuni, iar în ceea ce priveşte Moldova, nu ar trebui să fie doar o regiune. Nu pot fi ignorate argumente de ordin istoric sau cultural. Atunci şi Suceava şi Iaşiul ar avea un cuvânt de spus", a afirmat Flutur. Acesta a anunţat că după Paşti va organiza dezbateri cu cetăţenii din judeţul Suceava pentru a-şi spune punctul de vedere despre regionalizare şi reorganizare administrativă întrucât sucevenii trebuie să spună cum văd şi ce vor de la regionalizare.

Flutur a mai spus că PDL nu doreşte o regionalizare care să concentreze investiţiile într-un singur oraş şi în restul regiunii să fie poli de sărăcie.

KELEMEN

Şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut duminică o declaraţie despre regiunile de dezvoltare, care, în opinia sa, trebuie regândite din punct de vedere economic şi al componenţei întrucât actuala împărţire a dus la creşterea diferenţelor economice între judeţe, însă nu este nevoie ca ele să aibă competenţe administrative, deoarece ar creşte birocraţia.

"Noi considerăm că structura geografică, teritorială, a României nu necesită încă un nivel administrativ între judeţe şi Guvernul României. (...) Nu este nevoie să aducem deciziile, foarte importante pentru fiecare cetăţean, la o distanţă mult prea mare de fiecare om", a spus preşedintele UDMR.

Potrivit acestuia, procesul de reorganizare teritorială a României ar trebui aprobat de cetăţeni printr-un referendum, iar limitele teritoriale să nu fie modificate fără consultarea populaţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE