2024-04-19 21:21

Reacție surprinzătoare a președintelui Iohannis la scenariul alegerilor ANTICIPATE

 |  17:52
Reacție surprinzătoare a președintelui Iohannis la scenariul alegerilor ANTICIPATE

Preşedintele Klaus Iohannis susține că, în realitate, este aproape imposibil să se declanşeze alegeri anticipate în România.

El a făcut aluzie la declarațiile liderului PSD Marcel Ciolacu, spunând că “un partid tot defilează” cu acest tip de alegeri și că i se pare “mai degrabă o formă de eschivă decât altceva”.

“Declanşarea alegerilor anticipate este o chestiune care se discută aşa teoretic demult în România, însă Constituţia noastră este construită pentru a garanta stabilitatea parlamentară. Este, în realitate, aproape imposibil de declanşat alegeri anticipate, nemaivorbind de faptul că probabil nici nu este de dorit, nu suntem nici măcar la un an distanţă de alegerile parlamentare. Ce ar aduce? Aceleaşi partide probabil cu aceleaşi procente, poate puţin-puţin modificate, ceea ce ne-ar aduce exact înapoi în situaţia în care suntem astăzi. În teorie, în Constituţie sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele constituţional nu sunt bine definite şi nu au avut loc niciodată până acum din aceste considerente. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid decât altceva”, a declarat Iohannis.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că singura soluţie pentru ieşirea din criza politică este organizarea de alegeri anticipate după ce va trece valul patru al pandemiei, dar că pentru acest lucru este nevoie de o majoritate şi de acordul preşedintelui Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-07

In legatura cu acest articol...

Dacian Cioloș răspunde atacurilor lui Klaus Iohannis: ”Am fost ÎMPINȘI pe scări de comportamentul lui Florin Cîțu”

Iohannis cheamă partidele la CONSULTĂRI: ”Voi încerca să găsim o soluție pentru a ieși din criză”

Președintele și-a făcut a treia doză de VACCIN anti-covid




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE