2024-04-19 12:50

Reacția lui Florin Cîțu la anunțul demisiei USR din coaliție: ”Politica nu se face prin ȘANTAJ”

 |  16:58
Reacția lui Florin Cîțu la anunțul demisiei USR din coaliție: ”Politica nu se face prin ȘANTAJ”

Premierul Florin Cîțu a dat declarații la Palatul Parlamentului, înainte de ședința de Guvern care va avea loc în această seară și a spus că ”politica nu se poate face prin șantaj”.

Dan Barna, co-preşedinte USR-PLUS, l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că a încălcat regulile stabilite în coaliţia de guvernare atunci când a încercat să forţeze adoptarea programului de investiţii "Anghel Saligny".

Înainte de ședința de Guvern de miercuri seară, Florin Cîțu a dat câteva declarații de presă, unde a vorbit și despre acest program.

”Aș vrea să discutăm despre program, pentru că programul nu este un program pentru mine, pentru PNL, pentru UDMR, pentru USR sau pentru PSD. Este un program pentru români. Am spus la începutul acestei guvernări, în 2021 nu ne mai permitem să avem localități în România care nu au acces la fonduri europene, să rămână nedezvoltate.

Dan Barna l-a ameninţat iniţial pe premierul Florin Cîţu, în timpul şedinţei de guvern, cu o moţiune de cenzură şi chiar cu destrămarea coaliţiei de guvernare, după ce Cîţu a încercat să adopte în şedinţă proiectul de investiţii "Anghel Saligny".

După scandalul de la Guvern, şedinţa de astăzi a fost suspendată până astăzi la ora 19.00.

"Un fel de joacă, nu ştiu cum să o numesc altfel, am văzut în această dimineaţă în şedinţa de guvern unde, deşi, luni în cadrul şedinţei de coaliţie am convenit împreună cu partenerii noştri de guvernare că vom continua discuţiile şi pe PNDL 3, şi pe SIIJ, şi pe pensiile speciale, şi urma ca în următoarea şedinţă a coaliţiei să venim cu anumite variante şi formule şi amendamente, am constatat în această şedinţă de guvern că pe lista suplimentară a fost introdus, la surpriză, acest PNDL 3, un program despre care am exprimat numeroase rezerve din mai multe motive.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE