2021-01-20 06:29

Rareș Bogdan: USR se alătură PSD într-un demers propagandistic, absolut populist

 |  09:15
Rareș Bogdan: USR se alătură PSD într-un demers propagandistic, absolut populist

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a comentat, luni seară, în direct pe B1 TV, anunțul făcut de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care declarase că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială – un anunț similar a fost făcut ulterior și de Dan Barna, care a precizat că parlamentarii Uniunii vor renunța și ei prematur la mandate, în același scop. Cu toate acestea, prevederile legale în vigoare arată că demersurile sunt mai degrabă niște gesturi populiste decât niște decizii luate pentru obiectivul pretins.

„În primul rând, trebuie spus extrem de clar tuturor celor care ne privesc și care sunt oameni informați – acești oameni pot opta pentru renunțare doar în momentul când au vârsta de pensionare, până atunci pensia rămâne în vigoare. Această modalitate prin care încearcă, practic, să tragă pe sfoară electoratul mi se pare extrem de gravă.

Unu, pensiile speciale au fost introduse de către PSD, PSD împreună cu UNPR. Singurii care au încercat eliminarea pensiilor speciale în ultimii 12 ani de zile au fost guvernul domnului Emil Boc – a fost singurul care și-a permis și a intrat într-o coliziune puternică cu asociații profesionale, cu oameni din intelligence, cu rezerviști.

Singurul care a făcut asta a fost Emil Boc și trebuie spus acest lucru, care a venit și a spus toate pensiile din România se plătesc pe contributivitate. De asemenea, pe data de 28 ianuarie anul acesta, Florin Roman, Robert Sigihiartău, Pavel Popescu, practic la inițiativa colegilor mei deputați liberali susținuți de senatori și în numele Partidului Național Liberal, s-a votat în Parlamentul României tăierea tuturor pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților”, a explicat Rareș Bogdan, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE