2024-04-26 02:07

Rareș Bogdan refuză un Pact în domeniul Sănătății cu PSD: Au furat România și și-au bătut joc de ea

 |  13:09
Rareș Bogdan refuză un Pact în domeniul Sănătății cu PSD: Au furat România și și-au bătut joc de ea

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat joi seară, pentru B1 TV, că România are, în acest moment, 1.392 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă destinate pacienților infectați cu coronavirus, cu puțin peste 1.000 mai multe decât avea în luna aprilie. Bogdan a mai susținut că infrastructura spitalicească în țara noastră arată rău, dar pentru asta ar trebui să dea niște explicații PSD, care a fost 23 de ani la putere și care, acum patru ani, a promis opt spitale și nu a construit niciunul. Liberalul Rareș Bogdan a mai afirmat că se va opune vehement încheieri unui Pact pe Sănătate cu PSD.

Chiar când era în direct pe B1 TV, Rareș Bogdan l-a sunat pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru a afla câte paturi ATI pentru pacienții COVID-19 are România în acest moment, față de acum șase luni.

„Deci 1.392 de paturi are România azi dotate ATI pentru COVID. E cifra exactă. Avem 240 (la început).

E vorba și de tehnică, de cine operează aceste paturi.

Deci am crescut capacitatea cu 1.070 de paturi din 10 aprilie până în 10 noiembrie”, a declarat Bogdan, pentru B1 TV.

Rareș Bogdan a mai susținut că putem avea o discuție despre motivele pentru care infrastructura spitaicească din România arată atât de rău și mai ales de ce PSD a promis opt spitale regionale și nu a făcut niciunul.

„În ultimele zece zile au mai fost introduse în sistem 270 de paturi la ATI. Presiunea pe București e uriașă. (...) E o chestiune de presiune fantastică pe sistemul de sănătate din București, pe infrastructura spitalicească. Nu trebuie să ne ferim să spunem că foarte mulți dintre cei care se infectează sau care au părinți, rude mai în vârstă sau cu alte afecțiuni se gândesc serios unde să-și ducă oamenii. Sigur că se gândesc să-i ducă la Iași, Cluj, Timșoara sau la București. Dar nu sunt locuri pentru toată lumea și atunci e o presiune care crește pe aceste spitale pe centrele universitare.

Dar putem purta o discuție de ce infrastructura spitalicească în România arată atât de rău, de ce PSD, care a fost 23 de ani la putere, care a promis 8 spitale acum 4 ani, n-a făcut nici măcar unul”, a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Bogdan a respins apoi categoric ideea ca PNL să semneze Pactul pentru Sănătate propus de PSD.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE