2024-04-20 13:51

Raluca Turcan LAUDĂ parteneriatul cu Florin Cîțu: ”E un fapt pe care nu putem să îl contestăm”

 |  17:49
Raluca Turcan LAUDĂ parteneriatul cu Florin Cîțu: ”E un fapt pe care nu putem să îl contestăm”

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan şi-a reiterat, sâmbătă, la Botoşani, susţinerea pentru premierul Florin Cîţu, care va candida la funcţia de preşedinte al liberalilor, la congresul din septembrie.

Ea a declarat că electoratul are aşteptări uriaşe de la PNL pentru a face reforme în serviciile publice, susţinând că a găsit în actualul prim-ministru "un partener pentru a demara aceste reforme".

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele formaţiunii a spus că "PNL a pierdut alegerile parlamentare" cu Ludovic Orban la conducerea partidului, iar în prezent liberalii au "această datorie" de a încerca să readucă "mai multă încredere a oamenilor faţă de PNL".

"Suntem într-un punct, ca guvernare, în care, dacă nu ducem la bun sfârşit reformele, oamenii vor avea toleranţă zero faţă de clasa politică şi faţă de PNL în special. Aşteptările legate de PNL să furnizeze reforme în servicii publice capitale sunt uriaşe şi, din fericire, în premierul Florin Cîţu am găsit un partener pentru a demara aceste reforme. Cred că sunteţi de acord cu toţii că niciodată până acum nu s-au mai pornit atâtea reforme cu paşi concreţi pe care îi vedeţi zilnic. S-a vorbit mult de reforma pensiilor, s-a vorbit o grămadă despre reforma salarizării în sistemul public şi vă întreb: ce s-a făcut? Pentru că am început să facem asta în acest parteneriat cu premierul Cîţu, îl susţin în continuare pentru a fi şi lider politic întrucât, din nefericire, PNL a pierdut alegerile parlamentare. E un fapt pe care nu putem să îl contestăm. Eu vă spun şi din calitate de preşedinte de organizaţie. De fiecare dată când intru în nişte alegeri, dacă le pierd, mă gândesc la responsabilitatea pe care o am şi fac o analiză temeinică. Aşadar, PNL a trecut România cu bine printr-o criză economică şi sanitară. PNL a câştigat trei runde de alegeri. Ludovic Orban este un preşedinte de partid acum, un om echilibrat, a fost un premier performant şi, cu toate acestea, oamenii nu au votat PNL într-un moment cheie, în care au avut de ales între ce a fost PSD, cu Dăncilă, Dragnea şi compania, şi ceea ce am pus noi pe masă. Întrebarea este: de ce? Corectăm sau nu? Şi avem această datorie să încercăm să readucem mai multă încredere a oamenilor faţă de PNL", a explicat Raluca Turcan.

Liderul liberal a vorbit şi de un "parteneriat" pe care PNL îl are cu preşedintele Klaus Iohannis.

"De fiecare dată, în momentele cruciale de reformă pe care PNL le-a avut sau pe care le-a marcat, am fost într-un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis şi, da, suntem în continuare într-un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum avem un parteneriat destul de strâns şi puternic cu Uniunea Europeană, cu Comisia Europeană, parteneriat în urma căruia vom beneficia de nişte resurse de finanţare unice în România ultimilor 30 de ani", a adăugat Turcan. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE