2024-04-20 17:18

PSD propune stimulente de risc pentru profesori. Reacția premierului Orban

 |  16:46
PSD propune stimulente de risc pentru profesori. Reacția premierului Orban

Liderului social-democraților din Camera Deputaților, Alfred Simonis a anunțat depunerea unui proiect de lege pentru acordarea de stimulente financiare, atât pentru cadrele didactice, dar și pentru personalul auxiliar din școli.

”Astăzi am depus proiectul de lege privind acel stimulent pentru profesori pe întreaga perioadă a stării de urgență, ca urmare a riscului de infectare cu Covid19, decizia celor au inițiat acest proiect a fost ca aceste cadre didactice să beneficieze de 2.000 de lei lunar, iar personalul nedidactic, auxiliar 1.500 de lei luna. Menționez faptul că de aceste stimulente vor beneficia și cei care fac cursurile fizic la școală, dar și cei care vor face cursurile online” a anunțat Alfred Simonis, într-o conferință de presă.

Reacția premierului Orban nu s-a lăsat așteptată:

”După ce au vrut să lase România fără Guvern, astăzi, PSD vrea să lase România fără buget. Cadrele didactice trebuie să înțeleagă faptul că situația în care ne găsim e una în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea elevilor și una în care trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea și pentru copiii din clasă și pentru cei care urmăresc lecțiile online.

E foarte important acest lucru și sunt convins că marea majoritate au înțeles. Mulți au participat la programele de training, zeci de mii de profesori au participat la aceste programe. Permanent trebuie să învețe. Sigur că vor exista lecții și pe Televiziunea Națională, cum a fost în timpul stării de urgență, vor fi lecții online, mai sunt manuale accesibile online” a explicat premierul Ludovic Orban.

Întrebată despre această propunere, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a evitat un răspuns ferm:

„Cum aș putea să vă răspund la întrebarea dacă merită sau nu? Cine aș fi eu ca să apreciez dacă cineva merită sau nu merită? Nu punem întrebarea dacă merită! Nu sunt singura care decide asupra salariilor profesorilor. Aceasta este o decizie de echipă. Sunt într-o funcție publică în care trebuie să am în primul rând rezultate și eficiență. (...) Dacă merită, dacă ar fi bine, dacă ar fi bine să, după părerea mea nu fac decât să tensioneze anumite categorii socio-profesionale” a răspuns ministrul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-02

In legatura cu acest articol...

Epidemiologul Geza Molnar atrage atenția: “Focarele de Covid-19 din școli vor fi inevitabile”

Obiecte de suflet ale vedetelor și sportivilor, LICITATE pentru pacienții și copiii defavorizați

Peste 75% dintre români cred că perfomanțele școlare nu contează pentru succesul în viață

Rata de promovare la BAC - sesiunea de toamnă, mai mare decât cea de anul trecut




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE