2024-04-20 10:47

PSD îl cheamă pe ministrul Vlad Voiculescu la RAPORT în Parlament

 |  16:31
PSD îl cheamă pe ministrul Vlad Voiculescu la RAPORT în Parlament

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat, în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, că grupul parlamentar al social-democraţilor a depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl cheamă în Parlament, la „Ora Guvernului” pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pentru a explica „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

„În numele grupului parlamentar al PSD, am depus la Biroul permanent o solicitare ca domnul ministru Vlad Voiculescu să vină la «Ora Guvernului» în perioada 8-12 februarie. Tema pentru care îl invităm este situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”, a declarat de la tribuna plenului liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis.

Deputatul PSD a adăugat că partidul din care face parte a mai depus o cerere prin care Vlad Voiculescu să pună la dispoziţia Legislativului raportul elaborat de minister în perioada în care era ministru Nelu Tătaru.

„De asemenea, am făcut aceeaşi sesizare la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ştiţi foarte bine că în vederea exercitării controlului parlamentar, preşedintele Camerei poate să solicite oricărei instituţii documente clarificatoare cu privire la o temă. Cred că e foarte important pentru toţi să vedem ce spunea acel raport, ce măsuri erau propuse şi dacă printre ele se regăseau şi măsuri pentru a preveni tragedia de la Balş. Am depus la Comisia de sănătate un document, în atenţia domnului Tătaru, preşedinte al acestei comisii, acelaşi raport. Dorim să îl ceară Comisia de sănătate domnului ministru şi să ni-l pună la dispoziţie în vederea controlului parlamentar”, a conchis Simonis.

PSD intenţionează să depună curând şi o moţiune simplă la adresa ministrului Vlad Voiculescu. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE