2021-01-27 05:58

PSD a făcut sesizare la Biroul Electoral Muncipal împotriva PNL, a președintelui Iohannis și a lui Nicușor Dan. Ce reclamă social-democrații

 |  17:25
PSD a făcut sesizare la Biroul Electoral Muncipal împotriva PNL, a președintelui Iohannis și a lui Nicușor Dan. Ce reclamă social-democrații

PSD a făcut sâmbătă o sesizare către Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti împotriva PNL, a preşedintelui Klaus Iohannis şi a primarului general Nicuşor Dan, în urma declaraţiilor făcute de şeful statului după întâlnirea pe care a avut-o cu edilul Capitalei, declaraţii pe care le califică drept "propagandă electorală".

Social-democraţii solicită înlăturarea acestor mesaje de pe toate mediile de difuzare şi sesizarea Poliţiei în vederea sancţionării "contravenienţilor".

Potrivit sesizării PSD, declaraţia lui Iohannis este material de propagandă electorală.

Social-democraţii amintesc că, în conformitate cu prevederile legale, campania electorală s-a încheiat, sâmbătă, la ora 7.00, iar cu 48 de ore înainte de ziua votării sunt interzise orice tipuri de comentarii privind campania electorală. Conform Legii 208/2015, explică PSD, reprezintă contravenţie continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei.

"Cu toate acestea, intervenţia live a preşedintelui a avut un caracter electoral, fiind difuzată, contrar dispoziţiilor imperative antereferite.

Discursul este în mod clar material de propagandă electorală", susţine PSD.

În opinia social-democraţilor, mesajul preşedintelui Klaus Iohannis în sensul că problemele Bucureştiului pot fi rezolvate doar în condiţiile în care primarul general Nicuşor Dan va găsi în următorul Guvern un "partener solid şi un sprijin solid", în contextul în care acesta din urmă şi-a exprimat în mod public adeziunea faţă de campania promovată de PNL şi candidaţii săi, "depăşeşte graniţa unui simplu mesaj politic realizat în sfera atribuţiilor constituţionale şi se converteşte într-o susţinere ilicită a unei anumite formaţiuni politice".

"Contrar atât exigenţelor unei societăţi democratice, cât şi prerogativelor sale constituţionale, preşedinte Klaus Werner Iohannis face campanie electorală Partidului Naţional Liberal, după momentul încheierii sale oficiale, inoculând electoratului, în mod fals şi ilicit, ideea că doar această entitate politică ar putea reprezenta, din postura de membri ai Guvernului, soluţia la problemele bucureştenilor", mai transmite PSD.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE