2020-12-04 22:51

Procedură DIFICILĂ în Parlament pentru învestirea Guvernului. Cum se va desfășura votul

 |  18:11
Procedură DIFICILĂ în Parlament pentru învestirea Guvernului. Cum se va desfășura votul

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit o procedură specială pentru sâmbătă în Parlament la învestirea Guvernului. Astfel, senatorii și deputații vor intra pe un culoar dezinfectat în Palatul Parlamentului, vor face testul de coronavirus, apoi îi vor audia pe miniștri în doar două ore. Votul de învestitură se va da într-o sală dezinfectată, în care vor intra maximum 20 de persoane o dată, notează G4media.

Miniștrii aflați în izolare nu vor veni la Parlament, ci vor fi audiați prin videoconferință.

Totodată, va fi modificat regulamentul ședințelor comune ale Camerei și Senatului astfel încât, pe viitor, în situații excepționale să se poată vota online securizat.

Desfășurător procedură de învestitură a Guvernului 14.03.2020: 

• Accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil;

• Ora 08.00 –până la finalizare- efectuarea testelor pentru depistare coronavirus( COVID-19) (sala I.Ghe.Duca, nivel P1);

• Ora 09.00-11.00 audierea candidaților propuși pentru funcția de ministru- sala Comisiei juridice (Mihai Viteazu, nivel P1);

• Ora 11.00- până la finalizare-ședință de plen reunit cu vot;

• Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu(sala Biroului Permanent al Camerei Deputaților), nivel P1 după următoarea procedură:

– prima Cameră la vot este Senatul României

– se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul in sala de vot se va efectua individual.

– în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot

– pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot parlamentarii sunt rugați să fie prezenți la punctul de testare (sala I.Ghe.Duca, nivel P1) cu 30 de minute înaninte de momentul votării efective.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat azi tot pe liderul PNL, Ludovic Orban, drept candidat la funcția de prim-ministru, la finalul unor consultări cu partidele parlamentare care au avut loc, în premieră, prin teleconferință.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-13Parerea ta...

COSA NOSTRA
14 Mar 2020

acesti banditi care au distrus tara parlamenarii mafiei vor merge pe un culoar dezinfectat direct in iad.a venit la timp acest virus si evident ca nu intamplator.va aduce si lucruri bune pentru omenire.va regla economia mondiala si oamenii vor deveni mai responsabili . ce vor face mortii de pensionari speciali in mormant cu pensiile jefuite ? catule ai bani de pensii speciale cand oamenii sunt in spitale infectati ? ccr este o curte criminala parte a tot raul ce se intampla acum.astia trebuiesc arestati pe loc .catule ai bani sa platesti patru pensii bosorogului dorneanu si enache?suntei toti complici la dezastru in care ati dus aceasta tara. Si atentie ca ma este putin si daca situatia degenereaza veti fi linsati si veti muri ca niste caini ce sunteti.
CONSTANTIN
14 Mar 2020

Fiecare zice si facece,ce crede el ca este bine!Furia este dovada a necunoasteri situatiei din teren,a realitatii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE