2024-04-24 14:00

Primele MĂSURI anunțate de Florin Cîțu ca ministru interimar al Sănătății

 |  16:40
Primele MĂSURI anunțate de Florin Cîțu ca ministru interimar al Sănătății

Premierul Florin Cîțu a anunțat ce măsuri a luat în prima zi ca ministru interimar al Sănătății. Acesta a anunțat că se încearcă găsirea de soluții pentru accelerarea procesului de vaccinare, dar și a organizării de concursuri pentru medici.

”Azi am avut o discuție online cu directorii de DSP. M-au asigurat și am discutat despre numărul de paturi ATI și am spus clar că ținta pe termen scurt era de 1600 de paturi. În același timp, e clar că în următoarele două săptămâni e nevoie de un efort suplimentar. Am îndemnat să vadă unde putem găsi spații, au fost propuse azi câteva soluții. Am zis că e nevoie de un efort comun. Noi accelerăm campania de vaccinare, dar trebuie ca resursele sistemului sanitar să fie folosite optim.

Am discutat cu directorii de spitale COVID cărora le-am mulțumit pentru eforturi, i-am asigurat că le vom pune la dispoziție resursele necesare. I-am asigrat că au fost plătite 240 de milioane pentru achiziția de Remdesivir. Am vrut să aflu cu ce probleme se confruntă. Am aflat că sunt concursuri în care nu se prezintă medici ATI. Pe de altă parte, sunt doctori care ies din școală și încă nu sunt în concurs. Deci informația e că se pot face concursuri pe termen scurt” a precizat Florin Cîțu.

Premierul a anunțat și cum a ajuns la delegarea atribuțiilor către secretarul de stat Andrei Baciu:

"Eu v-am anunțat aseară că propunerea inițială am făcut-o către președinte de a da ministerul Sănătății către domnul Barna. După refuz, mi-am asumat acest minister, pentru că e foarte important acest minister. Mă voi implica și mai mult pentru că acum trebuie să fiu atent ce semnez.

Am delegat majoritatea atribuțiilor către domnul secretar Andrei Baciu" a mai explicat premierul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-15

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Florin Cîțu a delegat atribuţiile. Cine este noul ministru interimar al Sănătăţii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE