2020-10-24 18:20

Primarul Constanței nu este de acord cu carantinarea în municipiu și în stațiunea Mamaia a 1.500 de români aduși din Italia . Șeful CJ este de aceeași părere, în timp ce prefectul susține măsura

 |  12:36
Primarul Constanței nu este de acord cu carantinarea în municipiu și în stațiunea Mamaia a 1.500 de români aduși din Italia . Șeful CJ este de aceeași părere, în timp ce prefectul susține măsura

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, declară că nu este de acord cu plasarea în carantină în municipiu şi în staţiunea Mamaia a celor 1.500 de români care vor fi repatriaţi din zona roşie a Italiei, grav afectată de pandemia de coronavirus, şi crede că putea fi găsite soluţii mai bune atât pentru cei aduşi din străinătate, cât şi pentru constănţeni. El a precizat că nu a fost consultat în legătură cu această decizie, informează News.ro.

Primăria Constanţa a transmis, sâmbătă, un comunicat de presă referitor la ordinul ministrului de Interne şi la decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a plasa în carantină în judeţul Constanţa un număr de 1.500 de cetăţeni români proveniţi din zona roşie a Italiei, din care o parte vor fi repartizaţi în stațiunea Mamaia. 

Sursa citată menţionează că primarul Decebal Făgădău nu este membru al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu a fost consultat în legătură cu această decizie. 

De asemenea, edilul nu este de acord cu această hotărâre. 

„Primarul Decebal Făgădău nu este de acord cu această decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi este convins că se puteau găsi soluţii mai bune atât pentru cei repatriaţi, cât şi pentru constănţeni. Ne manifestăm întreaga disponibilitate pentru un dialog constructiv şi suntem deschişi la identificarea unor soluţii responsabile în această situaţie excepţională”, se mai arată în comunicatul Primăriei Constanţa. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a reacţionat, de asemenea, la decizia ca aproximativ 1.500 de români să fie aduşi din Italia pentru a fi carantinaţi la Constanţa. El crede că acest gest este unul de iresponsabilitate maximă, atât pentru cei aduşi din Italia, cât şi pentru locuitorii judeţului. El face apel la preşedintele Klaus Iohannis şi la Guvernul României să ia măsurile care se impun şi să nu transforme acest judeţ într-unul izolat, solicitând ca cei aduşi din Italia să fie triaţi epidemiologic şi transportaţi apoi în judeţele de unde provin. 

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat, sâmbătă dimineaţa, că cei 1.500 de români din Italia care vor sosi pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu începând din 21 martie, vor intra în carantină instituţionalizată şi vor fi testaţi pentru a fi depistate persoanele care suferă de coronavirus. El a menţionat că starea generală de sănătate a românilor repatriaţi este una bună. El a transmis că este obligaţia tuturor românilor de a fi solidari şi a precizat că politicieni iresponsabili spun că românii aduşi din Italia nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-21Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
21 Mar 2020

Eu sunt de acord.Sa stea in toate hotelurile lui Mazare care oricum ar trebui confiscate ptr ca sunt numai escrocherii cu acte false.Si toti mafiotii sa se duca dracului in Madagascar sau Costa rica.Ati inebunit la cap toti escrocii astia va credeti buricul pamantului sid e fapt nu sunteti decat niste HOTZOMANI si BORFASI DE DREPT COMUN.Ajunge cu burghezia-ciuma rosie plecati dracului odata
ANTIMAFIA
21 Mar 2020

in mod normal nu trebuie sa mai vina nimeni din zonele contaminate.ambasadele ar trebui sa rezolve la fata locului pe cei aflati in difucultate nu sa-i exporte.este o greseala strategica care poate crea probleme .
UN CETATEAN
21 Mar 2020

Dar ati uitat si de hotelurile lui Murad, ca Mazare in dungi, nu mai face mari afaceri.De aceea trebuie sa existe ori consiliile judetene ori prefecturile ,pt. ca se calca una pe alta si incarca bugetul cu mii de posturi si bani.
ROMANES
21 Mar 2020

Sa zica mersi ca au de lucru . Si asa sunt goale . Sa duca si la Mazare si Terente , acasa in insula Belina
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE