2020-11-29 10:09

Președintele Iohannis, un nou APEL către români și autorități: ”Virusul nu dispare de la sine prin simpla negare a lui”

 |  15:28
Președintele Iohannis, un nou APEL către români și autorități: ”Virusul nu dispare de la sine prin simpla negare a lui”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că autorităţile au fost nevoite să gestioneze pandemia de COVID-19 cu legi “slabe” şi “sumar croite”, fiind necesar să ajusteze legislaţia “din mers”.

”Am fost nevoiţi să gestionăm această pandemie cu legi slabe şi sumar croite, astfel că în cele mai critice momente sanitare a trebuit să ajustăm din mers şi legislaţia”, a susţinut Iohannis, la Palatul Cotroceni.

”Ţin să menţionez una dintre marile probleme cu care ne-am confruntat, şi anume lipsa unei legislaţii coerente şi bine gândite. Am fost nevoiţi să gestionăm această pandemie cu legi slabe şi sumar croite, astfel că a trebuit să ajustăm din mers şi legislaţia. În viaţa unui stat există măsuri excepţionale care impun măsuri excepţionale. Fără îndoială regimul stării de urgenţă a fost gândit de legiutor astfel încât să asigure un răspuns prompt. Tocmai pentru acest motiv cadrul legislativ trebuie regândit şi aliniat cu Constituţia. Prin Constituţie, în situaţii de criză sanitară statul e obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătăţii publice. În realizarea acestei obligaţii, autorităţile statului trebuie să asigure un echilibru”, aafirmat Iohannis.

El a făcut un apel la colaborare loială între instituţiile statului.

”Fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentele ale statului. Acum nu e momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul faţă de cetăţeni trebuie să fie mai sus decât orice. În astfel de momente de cumpănă, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute. România şi românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, unele subsumate campaniei, ci de găsirea soluţiilor cele mai bune pentru societate. E nevoie ca împreună, uniţi, autorităţi, politicieni, jurnalişti, dincolo de diferenţele care ne despart, să transmitem un mesaj comun de unitate. Virusul nu dispare de la sine prin simpla negare a lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent măsurile care să protejeze oamenii”, a afirmat preşedintele.

El a precizat că autorităţile au soluţii pentru a ne relua vieţile cât mai aproape de normalitate, însă ţine de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reuşim acest lucru.

”Sănătatea noastră a tuturor ţine şi de conştiinţa fiecăruia. Să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini şi să menţinem distanţarea – asta ne spun medicii”, a punctat Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-09

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

ELEGANTA
09 Iul 2020

Discursul Președintelui Johannis este axat pe ințelepciune, munca , munca disciplinata si un bun avertisment pentru sănătate si viata .
SORIN
09 Iul 2020

A reusit sa nu spuna nimic dupa ce a vorbit 20 de minute. E varianta de discurs numita Ma grabesc la Sibiu, vorbim dupa.
IAR MANIPULEAZă!
09 Iul 2020

De ce te supui OMS, derbedeule? Câți bani ți-a asigurat CRIMA ORGANIZATĂ PE NUME OMS? De când OMS e deasupra oricăror legi ro.și-a Constituției?
PARAIPAN
09 Iul 2020

Ptr Sorin...nu a vorbit ...a citit de pe prompter !!! Ptr eleganta.....poate ai uitat ca este de 6 ani la butoane ...din cei 30 de" democratie"..... asta in caz ca ai uitat. CERT ESTE CA DOARME SI FACE TURISM DE 6 ANI ..ACUM SUNTEM "DRAGI ROMANI"...L.A PLAGIAT PE VELA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE