2021-11-30 17:37

Președintele Iohannis testează trenul pe conexiunea Gara de Nord - Aeroport Henry Coandă

 |  10:27
Președintele Iohannis testează trenul pe conexiunea Gara de Nord - Aeroport Henry Coandă

Președintele Klaus Iohannis participă, luni dimineața, la testarea trenului pe conexiunea feroviară Gara de Nord - Aeroport 'Henri Coandă'.

 Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la finalul deplasării, şeful statului va susţine o declaraţie de presă. La deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară Gara de Nord-Aeroport 'Henri Coandă' participă şi premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul Lucian Bode a afirmat săptămâna trecută că linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroport Otopeni va fi dată în folosinţă în decembrie.

Potrivit CFR SA, noua cale ferată spre aeroport porneşte din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 de metri, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 de metri, şi un viaduct de 1,52 kilometri, care supratraversează DN1, până la noua staţie de călători, de la Terminalul Sosiri Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă'. Pe întregul traseu a fost montată linia de cale ferată, constructorul executând în prezent ultimele lucrări de buraj şi profilare mecanică.

Proiectul ''Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' Bucureşti - FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' Bucureşti" prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu trei podeţe, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile şi o culee) care supratraversează DN1 şi o staţie CF, cu linie dublă, la Terminalul T1.

Valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei. Sursa de finanţare o constituie fondurile europene nerambursabile. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE