2024-04-19 06:23

VIDEO Președintele Iohannis, MULȚUMIT după anunțul compensării prețului la carburanți: ”Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai”

 |  16:27
VIDEO Președintele Iohannis, MULȚUMIT după anunțul compensării prețului la carburanți: ”Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai”

Preşedintele Klaus Iohannis a părut mulțumit după anunțul coaliției de compensare cu 50 de bani a prețului la carburanți. Acesta a declarat, joi, că reducerea accizelor la carburanţi nu se poate face şi nu este posibilă plafonarea directă sau subvenţionarea semnificativă a preţului.

„Reducerea accizelor este doar aşa, aparent, la îndemâna guvernelor, în realitate nu este, din cauza legislaţiei europene. Deci la accize e uşor de umblat dacă vrei să le creşti, dacă vrei să le scazi nu se prea poate sub un anumit nivel. Deci discuţia aici se opreşte foarte repede şi rămâne una doar de teorie matematică, ca să zic aşa.

Celelalte instrumente la dispoziţia Guvernului sunt sigur cele naţionale: să umble la TVA, la sprijin bugetar, la alte mecanisme. În situaţia în care şi la noi preţurile la pompă au crescut destul de mult, Guvernul pe bună dreptate a analizat chestiunea şi a ajuns la concluzia că trebuie să facă ceva, atât cât se poate”, a afirmat Ioahnnis, care participă, la Bruxelles, la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

Şeful statului a spus că nu este posibilă plafonarea directă a preţului sau subvenţionarea lui semnificativă.

„Nu este posibil să plafonezi preţul direct sau să subvenţionezi o parte semnificativă, dar atât cât se poate şi am discutat ieri cu premierul la această chestiune - mi-a explicat cum vede mecanismul - atât cât se poate, este corect să se facă.

Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă şi cred că la cei care, spre exemplu, pentru transport de mărfuri, consumă cantităţi mari de carburant se simte la sfârşitul lunii şi la unii se simte chiar semnificativ. Deci aici stăm acum şi premierul m-a asigurat că această sumă poate fi să suportată de bugetul naţional, poate fi suportat din resurse pe care le va identifica Guvernul, mai exact Ministerul Finanţelor”, a spus Iohannis, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-23

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzat de ABUZ în serviciu

Reacția PSD după anunţul privind compensarea preţurilor la combustibili: “Alternativa propusă de noi ar fi fost mai bună”

Vești bune pentru șoferi, se ieftinesc combustibilii. Guvernul va compensa cu 50 de bani prețul benzinei și al motorinei

Sondaj: Puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu până la 50%




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE