2023-10-04 20:52

Președinta Parlamentului European: ”Locul României este în Schengen”

 |  17:48
Președinta Parlamentului European: ”Locul României este în Schengen”

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a reiterat sprijinul pentru ca țara noastră să devină membru al Spațiului Schengen. ”Locul României este în Schengen”, a spus Roberta Metsola.

Roberta Metsola, Preşedinta Parlamentului European: ”Poziția Parlamentului a fost clară de mai bine de un deceniu. Nu există niciun obstacol pentru ca România să fie în Schengen. Este mare păcat că decizia nu a fost luată anul trecut. Eu însumi am fost la București la doar câteva zile după ce decizia nu a fost luată. Iar sentimentul de dezamăgire era palpabil. Un sentiment pe care l-am exprimat cu mare regret și pe care îl exprimă în continuare cu mare regret. 

La fiecare Consiliu European, la fiecare reuniune la care particip, amintesc tuturor că locul României este în Schengen dacă odată ce toate obstacolele, provocările, piedicile vor fi depășite. Da, se poate răspunde la întrebări, da, se pot purta discuții, dar nu mai există nicio scuză pentru lipsa de voință politică.

Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem spune și în pregătirea viitoarelor alegeri europene de anul viitor, când cetățenii români vor fi chemați să voteze pentru Parlamentul European. Ei vor să se asigure că instituțiile europene sunt alături de ei și pot să vă garantez încă o dată că suntem alături de dumneavoastră.” a declarat Metsola pentru Euronews Romania.   

Roberta Metsola a participat la summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău. Aceasta a mai vorbit despre sprijinul de care se bucură Moldova în procesul de aderare la UE și despre un nou ajutor financiar pentru Ucraina aflată în război.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE