2024-04-19 17:54

Premierul Florin Cîțu pune presiune pe miniștrii săi: ”Nu există SCUZE!”

 |  22:55
Premierul Florin Cîțu pune presiune pe miniștrii săi: ”Nu există SCUZE!”

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seară, la B1 TV, că o evaluare a activității miniștrilor la mijlocul anului, că toți miniștrii sunt evaluați pe aceleași obiective și toți trebuie să arate transparență.

”Am cerut miniștrilor să vină cu programe de restructurare pentru companii și nu au venit. Nu există scuze. Am zis că se va face o evaluare la mijlocul anului. Miercuri cred că vom avea un Memorandum, un fel de fișă de parcurs, obiectivele de asumat în funcție de buget pentru fiecare Minister. Vom merge lunar și vom evalua cum merg lucrurile. Românii vor vedea în fiecare lună cum evoluează fiecare ministru. Dacă putem să facem un fel de aplicație să vedem performanța. Dacă vreți să-i spuneți carnet de note, carnet de note, că suntem în slujba oamenilor. Sunt companii... Și azi am avut o discuție pe teme economice... sunt companii cu pierderi mari”, spune șeful guvernului.

Premierul spune că în Buget scrie clar că execuția bugetară la rectificare, pentru cei care nu au făcut execuția conform trimestrializării, acei bani se pot ajusta și se vor reduce bugetele ministerelor respective. 

”Anii trecuți puteai să ai execuție proastă până la finalul anului. Adică te împrumutai și la final vedeai că ministerul îți trimitea banii înapoi. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Într-o discuție cu directorii economici din ministere, de anul trecut, am spus că dacă se va întâmpla așa ceva vor merge acasă, că mă certam la fiecare rectificare bugetară că voiau bani”, a declarat Florin Cîțu la B1TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE