2022-12-05 00:13

Premierul Ciucă, reacție la gestul lui Viktor Orban: ”Nu e prima dată când observăm astfel de IEȘIRI”

 |  18:46
Premierul Ciucă, reacție la gestul lui Viktor Orban: ”Nu e prima dată când observăm astfel de IEȘIRI”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în Spania, despre gestul premierului ungar Viktor Orban de a se afişa cu steagul Ungariei mari la un eveniment, că nu este prima dată când putem să observăm astfel de ieşiri. „Consider că în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta”, a mai afirmat şeful Executivului.

”România, de când se ştie şi de când am reuşit să avem o imagine despre modul în care se comportă pe plan international, a dat tot timpul dovadă de bune intenţii şi şi-a dorit dintotdeauna să aibă relaţii de bună vecinătate, să îşi consolideze relaţiile de parteneriat şi de colaborare cu toate ţările, atât din Europa, cât şi de pe celelalte continente”, a spus Ciucă. Premierul a arătat că ”România face eforturi de mai mulţi ani pentru a face parte din Schengen şi s-a înscris pe drumul spre accedere la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”.

”Modul în care privim relaţiile cu vecinii şi relaţiile internaţionale sunt bazate pe respectarea statului de drept, a relaţiilor internaţionale. Acesta este modul în care înţelegem să facem politică şi să ne înţelegem cu vecinii”, a spus el, citat de News.ro.

Despre gestul premierului Ungariei, Viktor Orban, care s-a afişat cu un fular cu harta Ungariei mari, Ciucă a precizat:

”Referitor la modul în care a apărut premierul Ungariei, Viktor Orban, în public, nu este prima data când putem să observăm astfel de ieşiri. Consider că în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să respectăm regulile jocului, ale statului de drept, ale bunei colaborări şi să avem mereu deschisă opţiunea către dialog şi să respectăm ceea ce este agreat la nivel internaţional”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE