2024-04-19 09:20

Premierul Ciucă, prima reacție la DEMISIA ministrului Cîmpeanu

 |  23:06
Premierul Ciucă, prima reacție la DEMISIA ministrului Cîmpeanu

Premierul Nicolae Ciucă reacționează public la demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al educației. Ciucă anunță că urmează consultări de urgență în cadrul PNL pentru propunerea unui înlocuitor.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație.

În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, scrie Ciucă pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a decis, „din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. „A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el.

Potrivit unor surse politice, demisia ministrului Cîmpeanu ar fi venit în urma unei discuții cu președintele Iohannis. Favorit pentru preluarea funcției de ministru al educației ar fi Sorin Costreie, prorectorul Universității București și consilier al premierului Ciucă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE