2022-05-24 05:28

Premierul Ciucă povestește vizita din Ucraina: ”Imagini ZGUDUITOARE, este incredibil”

 |  22:23
Premierul Ciucă povestește vizita din Ucraina: ”Imagini ZGUDUITOARE, este incredibil”

La întoarcerea din Ucraina, Nicolae Ciucă a povestit detaliile vizitei sale și ce l-a impresionat cel mai mult. După ce a călătorit mult cu trenul, premierul a fost șocat de imaginile zguduitoare din orașele devastate de atacurile Rusiei.

Premierul a explicat că a fost o călătorie lungă.  

”Am ajuns cu trenul în gara din Kiev, a fost o călătorie lungă. Este cât se poate de normal să înţelegem durata şi procedurile care se derulează atât pentru transport cât şi ulterior, pe durata desfăşurării vizitei”, a mai afirmat Ciucă.  

Acesta a precizat că a fost o vizită cât se poate de importantă, atât pentru oficialii din Ucraina, cât şi pentru partea română.  

”Am avut posibilitatea să exprimăm sprijinul pe care ţara noastră îl acordă vecinilor noştri, atât poporului ucrainean cât şi guvernului, instituţiilor statului ucrainean în acest efort - şi nu cred că greşesc dacă îl numesc eroic - de a-şi apăra ţara. De asemenea, pentru a putea să discutăm toate elementele de detaliu în ceea ce priveşte partea de relaţii bilaterale şi este clar că se deschide o perspectivă în care aceste relaţii, în urma vizitei, le pot caracteriza cât se poate de bune şi pe un trend ascendent, având în vedere că situaţia va evolua şi este nevoie în continuare de sprijin”, a mai afirmat Ciucă.  

Acesta a vorbit despre ”dezastrul rămas în urma atacurilor şi loviturilor pe care forţele armatei ruse le-a executat în zonele rezidenţiale”.  

”Imaginile sunt cât se poate de relevante şi reflectă exact ceea ce s-a întâmplat la faţa locului, dar văzându-le în realitate, dincolo de emoţie, partea personală, umană, este absolut devastatoare pentru că stând în faţa  acestor clădiri distruse, văzând şcolile, spitalele distruse, poţi să realizezi că nimic din ceea ce presupune a se respecta în legile şi principiile armate...Cariera mea este cea de militar şi am mai fost în astfel de zone de conflict, am mai văzut astfel de  imagini, dar niciodată atât de zguduitoare şi pentru mine absolut orice minimă  înţelegere faţă de o astfel de manifestare este imposibilă”, a adăugat premierul.  

Acesta a precizat că militarii sunt învăţaţi, de-a lungul carierei, să evite şi să reducă la minimum pierderile colaterale.  

”Să protejăm vieţile civililor, să protejăm obiectivele care fac parte din patrimoniu, care fac parte din asigurarea serviciilor normale, medicale, de învăţământ pentru populaţia civilă. Este absolut incredibil şi am susţinut la întâlnirile pe care le-am avut, poziţia României de a condamna aceste atrocităţi, aceste crime de război”, a mai afirmat Ciucă. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-27

In legatura cu acest articol...

FOTO: De unul SINGUR! Supărat că a fost lăsat baltă de premier, Cîțu a plecat pe cont propriu în Ucraina

De ce NU a fost Florin Cîțu în UCRAINA, alături de Ciucă și Ciolacu

Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu premierul Ucrainei: Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru fiecare crimă

Vasile Dîncu: Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Moldova

Zelenski acuză: Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria
Parerea ta...

MARIA
28 Apr 2022

De ce nu ramanem neutri? Vreti sa vedeti aceleasi imagini si in Romania? De ce nu faceti referendum sa intrebati poporul daca se vrea tarat in razboi? O sa mergeti dvs pe front?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE