2024-04-20 13:33

Premierul Ciucă CONTRAZICE Comisia Europeană: ”Pensiile militare nu sunt pensii speciale!”

 |  16:40
Premierul Ciucă CONTRAZICE Comisia Europeană: ”Pensiile militare nu sunt pensii speciale!”

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, vineri, faptul că pensiile militare nu intră la capitolul pensii speciale, lucru stipulat clar și în raportul Băncii Mondiale, precizând că acestea sunt pensii de serviciu și sunt pe bază de contributivitate. Premierul a făcut această referire pentru a clarifica poziția Guvernului României după ce reprezentnații Comisiei Europene au transmis că pensiile militare trebuie incluse în reforma pensiilor speciale, inclusă în PNRR.

În plus, premierul a ținut să lămurească și problema legată de faptul că țara noastră ar trebui trebuie să se încadreze în procentul de 9,4% din PIB, la capitolul pensii, explicând cum au decurs discuțiile cu oficialii europeni, transmite Realitatea.

"Atunci când am realizat conferinţa de presă în timpul vizitei efectuate la Bruxelles şi în urma întâlnirilor cu oficialii europeni, inclusiv cu preşedinta CE, am prezentat că unul din subiectele discutate a fost ca acel procent de 9,4% din PIB să poată fi înlocuit cu un indicator de disciplină financiară prevăzut în PNRR.

În ceea ce priveşte pensiile militare am discutat şi acest subiect inclusiv cu reprezentanţii Comisiei Europene care au fost într-o vizită tehnică la Bucureşti, săptămâna trecută sau în urmă cu două săptămâni, şi am discutat pe marginea raportului Băncii Mondiale, unde scrie clar că pensiile militare nu intră la capitolul pensii speciale, ci pensii de serviciu. Pensiile militare au fost modificate prin lege şi sunt pe bază de contributivitate”.

La nivelul nostru continuăm să susţinem reforma pensiilor pe bază de contributivitate şi continuăm ca în demersurile pe care le face cu Comisia Europeană să ajungem la înţelegere conform cu principiile pe care le respectă şi celelalte state membre conform cărora pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii de serviciu," a declarat, vineri, Nicolae Ciucă, în conferința de presă susținută la Punctul de trecere a frontierei cu Ucraina – Pod peste Tisa. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-18

In legatura cu acest articol...

L-au scăpat de AMENDĂ pe Klaus Iohannis!

Ce contribuții sociale vom avea de plătit din ianuarie?




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE