2023-10-04 19:05

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă pe canalul Bâstroe

 |  20:20
Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă pe canalul Bâstroe

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, referitor la situaţia privind lucrările pe Canalul Bâstroe, că la nivelul ministerelor de linie sunt efectuate acitvităţi bilaterale la nivel tehnic, iar Comisia Europeană va discuta, în perioada următoare, cu partea română şi cu cea ucraineană.

„Legat de Bâstroe vă pot spune că la nivelul ministerelor de linie – Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor sunt activităţi bilaterale la nivel tehnic. Se discută şi se caută lămurirea datelor legate de ceea ce s-a întâmplat pe Canalul Bâstroe. Totodată, există şi o implicare a Comisiei Europene care, în perioada imediat următoare, va veni să discute cu ambele părţi”, a explicat Nicolae Ciucă, chestionat despre subiect la o conferinţă de presă susţinută joi la Târgu Mureş.

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunţat, joi, la Parlament, că vineri vor avea loc consultări tehnice cu partea română, privind lucrările pe Canalul Bâstroe.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat că mandatul experţilor români care discută vineri cu partea ucraineană pe tema canalului Bâstroe este de a se permite măsurătorile, precizând că nu este foarte important dacă acestea sunt realizate de experţi români, de o echipă româno-ucraineană sau de una independentă, ci este important sădie cunoscute adâncimile la care s-a ajuns pe acel canal.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-02

In legatura cu acest articol...

Consultări româno-ucrainene pe tema lucrărilor de dragare de pe Canalul Bâstroe

Viktor Orban aruncă BOMBA: “Problema lui Putin sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia”

Îmbrânceli în Parlamentul de la Chișinău pe tema LIMBII ROMÂNE
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE