2021-04-20 20:16

Premierul Cîțu, mesaj dur pentru PSD: ”Nu mai pot să FURE! În rest, vor țipa tot anul”

 |  19:58
Premierul Cîțu, mesaj dur pentru PSD: ”Nu mai pot să FURE! În rest, vor țipa tot anul”

După votarea bugetului pentru 2021 în plenul Parlamentului, prim-ministrul Florin Cîțu a acuzat că bugetul asigurărilor sociale de stat este pe deficit ca urmare a „dezmățului fiscal” făcut de PSD.

„Bugetul asigurărilor sociale de stat este pe deficit. Deciziile pe care le-ați luat în ultimii ani, iresponsabile – dezmățul fiscal pe care l-ați făcut ne-a adus în situația să avem acest deficit. Asta înseamnă că de la bugetul de stat trebuie să dăm și anul acesta 18,19 miliarde de lei mai mult decât anul trecut, pentru că au crescut pensiile, repet acest lucru, au crescut pensiile. Încă ceva, noi facem toate aceste lucruri, plătim mai mult și pensii, și salarii, și alocații – au crescut și alocațiile cu 20%  – fără să creștem taxe așa cum ați făcut voi trei ani de zile, taxe pe care noi le-am eliminat în prima zi de mandat, anul trecut. N-am crescut nicio taxă și plătim mai mulți bani, și aducem mai mulți bani la buget. V-am arătat cum se face anul trecut, vă arătăm cum se face în următorii patru ani! Luați notițe! Mulțumesc”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, marți, în plenul Parlamentului.

„Nu am putut să nu remarc cum și-au motivat votul socialiștii din PSD. Au spus tot mai puțin adevăratul motiv: că nu pot să mai fure. în rest vor țipa tot anul... În rest minciuni, minciuni și iar minciuni. O parte le vom demonta azi cu bugetul asigurărilor sociale de stat. Venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 și cu 20 miliarde mai mult decât în 2019, când erați la guvernare. Cheltuielile sunt de 90,2 miliarde de lei din care 89,24 cu asistența socială. Cum nu se duc banii către asistența socială?”, a mai spus premierul.

Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021, fără niciunul dintre amendamentele propuse față de forma aprobată de Guvern. Proiectul va ajunge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE