2021-06-25 06:02

Precizări MAI: Masca de protecție este OBLIGATORIE pentru echipele candidaților în campanie

 |  16:28
Precizări MAI: Masca de protecție este OBLIGATORIE pentru echipele candidaților în campanie

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru candidații și echipele lor în timpul acțiunilor aferente campaniei electorale, a declarat, vineri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

„ La începutul acestei luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a aprobat planul general de măsuri din competenţa structurilor MAI, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor locale, planul fiind transmis tuturor structurilor cu atribuţii în organizarea procesului electoral. În ceea ce priveşte măsurile de protecţie sanitară pe timpul campaniei electorale, prin hotărârea de guvern aprobată în şedinţa de joi, s-a stabilit că purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii şi echipele de campanie în timpul evenimentelor, întrunirilor şi acţiunilor aferente campaniei electorale.(…) Pentru toate persoanele care participă la evenimente sau întruniri se va efectua triajul observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Regulile de acces şi de protecţie individuală se vor afişa în locuri vizibile, în spaţiile în care se desfăşoară evenimente sau întruniri. În mod obligatoriu, toţi participanţii vor purta masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Se va asigura o distanţă fizică de minimum un metru între participanţii la evenimente şi întruniri, inclusiv cele desfăşurate pe stradă sau din uşă în uşă", a spus Monica Dajbog, conform Jurnalul.ro.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a MAI a precizat că la evenimentele și întrunirile desfățurate în spațiu închis vor participa un număr de maximum 50 de persoane, iar durata va fi de maximum două ore. În ceea ce privește evenimentele și întrunirile desfățurate în aer liber, Monica Dajbog a precizat că numărul partipanților se limitează la maximum 100, perimetrul fiind delimitat prin semne vizibile și se va asigura o suprafață de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană.

„În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup va fi limitat la maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă echipele de campanie vor fi formate din maximum 2 persoane", a mai declarat Dajbog.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-28

In legatura cu acest articol...

ZILE LIBERE pentru părinţi, dacă epidemia COVID-19 închide şcolile. Cum faci CEREREA

Lista completă a zonelor din București cu TRAFIC RESTRICȚIONAT în weekend

Dr. Vitalie Stan, "Doctorul vedetelor", cercetat de DNA pentru mită

Managerul Spitalului COLENTINA a donat PLASMĂ după ce s-a vindecat de COVID-19

Coronavirusul “a ucis” și RUJEOLA. Nici un caz nou în ultima lună în România
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE