2024-04-24 21:42

Posibili premieri, după ce Guvernul Cîţu A PICAT la moţiunea de cenzură

 |  15:04
Posibili premieri, după ce Guvernul Cîţu A PICAT la moţiunea de cenzură

Printre premierii vehiculaţi pentru noul guvern, în cazul în care Florin Cîţu va pica, sunt Nicolae Ciucă sau Lucian Bode.

Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a mai fost premier interimar. Lucian Bode (foto) este ministrul Afacerilor Interne, potrivit antena3.ro.

Şi dacă preşedintele Klaus Iohannis va insista să îl desemneze tot pe Florin Cîţu premier, teoretic nu se poate face, pentru că există o decizie a CCR care îl împiedică să facă acest lucru.

O altă variantă ar fi ca şeful statului să desemneze un premier de sacrificiu şi aici sunt vehiculate numele lui Nicolae Ciucă sau Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor Publice, un apropiat al lui Florin Cîţu.

Acesta ar putea fie să se retragă înainte de vot, aşa cum a făcut şi Florin Cîţu, imediat după ce a fost demis guvernul Orban prin moţiune de cenzură.

Astfel, Florin Cîţu ar fi a doua nominalizare a preşedintelui şi de-aici curg din nou alte două scenarii. Guvernul Cîţu ar putea să treacă de Parlament cu voturile PSD sau Florin Cîţu pică atuci când va fi votul din plenul Parlamentului.

Ședința Parlamentului în care e dezbătută moțiunea de cenzură a început. Matematic, voturile USR-PLUS, AUR şi PSD sunt destule pentru a-l înlătura pe premier.

În plen sunt prezenți 379 senatori și deputați. Pentru demiterea guvernului sunt necesare 234 de voturi. 

Matematic, sunt cel puțin 280 de senatori și deputați care vor vota moțiunea de cenzură.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE