2021-08-01 09:52

Ponta ar vrea ca Reghin să fie exemplu de înţelegere în Transilvania

 |  17:18
Ponta ar vrea ca Reghin să fie exemplu de înţelegere în Transilvania

Convieţuire etnică şi religioasă din Reghin ar trebui să fie un exemplu de înţelegere pentru toată Transilvania, a declarat sâmbătă premierul Ponta, aflat în vizită în această zonă a ţării.

Declaraţia a fost făcută după ce primul ministru a fost întrebat dacă Reghinul este un oraş în care convieţuiesc ''în pace şi bună înţelegere români, maghiari, germani şi ţigani''. "Da, germani cam puţini bănuiesc că au rămas, însă mi-aş dori într-adevăr ca modul de convieţuire şi etnică, şi religioasă de aici, de la Reghin, să fie un exemplu de înţelegere pentru toată Transilvania", a spus premierul, care s-a aflat, împreună cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, la Reghin, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la ridicarea localităţii de la rangul de târg la cel de Oraş Liber Regesc.

Premierul s-a oprit la Reghin pentru că s-a aflat în Ardeal pentru Congresul UDMR, care a avut loc la Miercurea Ciuc. "Am fost în regiune, mă rog, în Ardeal împreună cu domnul Antonescu, ştiam de această sărbătoare doamna primar ne spusese din timp şi am zis că a meritat să facem un ocol cât să salutăm autorităţile şi lumea din Reghin", a declarat preşedintele PSD.

Privitor UMF Târgu Mureş, şeful Executivului a subliniat că politicienii nu trebuie să se amestece, "pentru că doar strică lucrurile". "Nu, discuţia despre UMF Târgu Mureş e o discuţie foarte serioasă, cei doi miniştri - ministrul Educaţiei şi ministrul delegat domnul Costoiu sunt pe rând, în fiecare săptămână, la Târgu Mureş, până la urmă pentru a garanta înţelegerea între profesorii de acolo şi studenţi şi, în ceea ce mă priveşte, susţin tot ceea ce s-a stabilit între membrii conducerii şi cadrele didactice din universitate în urmă, cred, cu vreo şase luni. Trebuie aplicat tot ce s-a stabilit atunci. (...) Cred că ceea ce au stabilit ei e lucrul cel mai bun, cei de acolo, pentru că altfel, dacă se bagă politicienii doar strică lucrurile, da? Iar la protest... n-a mai ajuns lumea la protest... Ce să faci?", a afirmat premierul Ponta.

Primul ministru a menţionat că protestul pe această temă de la Miercurea Ciuc a fost doar în presă. "A fost doar în presă protestul, n-a mai ajuns acolo...(...) M-am pregătit şi eu, dar n-a mai ajuns protestul. Deci dacă a fost în presă cred că a fost suficient. Nu era nimeni la Miercurea Ciuc", a afirmat premierul. Între priorităţile guvernului pentru perioada următoare Victor Ponta a menţionat crearea de locuri de muncă prin investiţii. "Sunt companii care trebuie să investească şi care pot să investească în continuare în special în zona Transilvaniei pentru că e mai aproape de vestul Europei, deblocăm fondurile europene şi să facem odată autostrăzile alea, inclusiv Transilvania, că aţi văzut, n-a ieşit prima dată cu Bechtel-ul, trebuie să iasă a doua oară", a adăugat liderul USL.

Crin Antonescu vede 25 mai drept o zi istorică. "Tocmai pentru că este o zi istorică am hotărât împreună cu premierul, cu domnul Ponta, să fim măcar pentru câteva minute alături de dumneavoastră la acest moment extrem de important. E o vârstă rotundă, e o vârstă frumoasă, e o vârstă respectabilă şi noi nu vă putem spune decât la mulţi ani, toţi românii vă admirăm şi să dea Dumnezeu multe sute de ani şi prosperitate acestei


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE