2021-08-01 09:20

Ponta: Proiectul Roşia Montană va fi respins, însă pe criterii politice

 |  17:22
Ponta: Proiectul Roşia Montană va fi respins, însă pe criterii politice

Premierul Ponta îi critică pe cei care vor să păstreze mediul cu orice preţ, să transforme România într-o grădină botanică, subliniind că în cazul în care nu ne exploatăm resursele naturale trebuie să le importăm. Primul ministru a adăugat că proiectul Roşia Montan va fi respins, însă fără motive clar prezentate, ceea ce înseamnă că Guvernul trebuie să dea explicaţii investitorilor.

Victor Ponta a explicat că nu este vorba doar despre proiectul Roşia Montană, ci de o anumită gândire a României pentru viitor. Acesta a avertizat că statul român o să fie nevoit să importe resurse naturale, daca cetăţenii săi sunt împotriva valorificării rezervelor de aur, argint, cupru, uraniu şi gaze de pe teritoriul autohton. "Cei care spun clar că trebuie să păstrăm mediul orice ar fi, să facem o grădină botanică în România, e un punct de vedere extrem pe care nu-l împărtăşesc şi care nu poate fi convins ", a subliniat şeful Guvernului, adăugând că nu îi poate convinge pe acei oameni că trebuie să facem minerit, exploatări de gaze, în ciuda cererii de locuri de muncă, scrie Mediafax.

Primul ministru a precizat că sunt respectate standardele actuale de mediu la nivel comunitar. În cazul în care, în Senat se va vota pur politic, proiectul Roşia Montană va pica, mai ales că PNL, PDL şi UDMR au anunţat respingerea proiectului, deşi fără motive solide, a declarat premierul. În această situaţie, autorităţile de la Bucureşti trebuie să explice tuturor investitorilor că proiectul Roşia Montana a picat pe criterii politice, însă statul român este deschis investiţiilor şi altor proiecte mari.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-06

In legatura cu acest articol...

Comisia Roşia Montană i-a audiat pe reprezentanţii RMGC. Dragoş Tănase, directorul RMGC: Dacă proiectul se adoptă într-o formă mult diferită, atunci RMGC consideră că este o problemă

Jack Goldstein, inventatorul tehnicii de extracţie a aurului fără cianuri, a fost audiat de Comisia Roşia Montană
Parerea ta...

GERULA
05 Oct 2013

Adica sa pastram urma de natura ce ne-a ramas e un punct de vedere extrem!! E ca si cum ar fi vorba de o insula pe care traiau 50.000 de bastinasi. 49.998 au fost macelariti, au mai ramas doi si ar spune cineva ca daca nu-i omoram si pe astia doi suntem extremisti. Singurul avantaj competitiv pe care-l are Romania fata de tarile din vest e ca mai avem niste coltisoare de natura autentica sau macar plina de pitoresc. Acest avantaj dispare intr-un ritm halucinant. Raurile de munte sunt exterminate de microhidrocentrale iar mai in aval sunt distruse de regularizari, padurile sunt defrisate, defileele distruse de cariere, parcurile nationale mutilate in toate felurile imaginabile, Lunca Dunarii este indiguita si invadata de Amorpha fruticosa etc. Si vine canalia asta si spune ca daca cineva vrea sa pastram macar relieful, in inima Apusenilor, e extremist?! Ar trebui sa iesim cu totii in strada, sa fuga canalia cu elicopterul ca Ceasca si s-o ia cu el si pe Rovana, pe post de Leana!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE