2022-12-05 00:17

PNL Sector 1: „Curtea de Conturi a stabilit că primarul Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!”

 |  15:34
 PNL Sector 1: „Curtea de Conturi a stabilit că primarul Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!”

Consilierii locali PNL Sector 1 au sesizat în repetate rânduri instituţiile abilitate în legătură cu derapajele constante ale Primarului Sectorului 1, iar în această perioadă au început să sosească şi răspunsurile, cel mai recent răspuns fiind din partea Curţii de Conturi.

„Atacurile furibunde şi nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât şi pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-şi masca ilegalităţile”, arată comunicatul de presă al organizaţiei liberale Sector 1.

Ce a constatat, pe scurt, Curtea de Conturi:

„1. Efectuarea unor plăţi duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile art.24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităţilor şi art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv.

2. Încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deşeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităţilor.

3. Încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1. 

4. Încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanţă/asistenţă şi/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

5. Achiziţia serviciilor de pază pentru unităţi de învăţământ, unităţi sanitare şi pieţe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără a fi demonstrată urgenţa şi cu încălcarea principiilor nediscriminării şi a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice”, mai arată sursa citată.

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au respectat totdeauna legea şi interesul cetăţenilor.

„Decizia Curţii de Conturi este o vindicare după un an şi jumătate de calomnii la adresa noastră. Noi am avut dreptate. Armand nu”, conchide sursa menţionată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE