2020-12-05 13:39

PNL, după clasarea Dosarului 10 august: Lucurile nu vor rămâne așa

 |  11:11
PNL, după clasarea Dosarului 10 august: Lucurile nu vor rămâne așa

Liberalii ies la rampă după clasarea dosarului 10 august. Ovidiu Raețchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, a declarat că deși nu convine, decizia instanței trebuie respectată.

Pe de altă parte, Raețchi susține că singura speranță rămâne un control ierarhic deja anunțat.

"Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare şi respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunţat. Sute de protestatari nevinovaţi din societatea civilă -, dar şi membri ai PNL sau ai Opoziţiei anti-Dragnea - au fost răniţi şi gazaţi atunci, deci nemulţumirea socială este împărtăşită sincer de fiecare liberal", scrie Raeţchi pe Facebook.

El subliniază că "există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de Ministerul de Interne".

"În contextul de azi, devine esenţial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea şi sancţionarea - măcar pe linie disciplinară! - a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor paşnici. În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă - şi am încredere că procurorii vor face dreptate. Fără sancţiuni şi îmbunătăţiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcţionarea în limite constituţionale a instituţiilor de forţă şi, implicit, pentru democraţia din România", arată liberalul.

Ovidiu Raeţchi susţine că "lucrurile nu vor rămâne aşa în privinţa represiunii coordonate de PSD".

"Lucrurile se vor schimba şi în privinţa modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat şi intră deja pe circuitul legislativ. Lucrurile nu vor rămâne aşa!", mai scrie liberalul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-16Parerea ta...

MILOSTENIA
16 Iul 2020

Las-am încrederea noastre pe vorbe sau pe munca?
MILOSTENIA
16 Iul 2020

Las-am încrederea noastre pe vorbe sau pe munca?
COMISARUL PARAIPAN
16 Iul 2020

asa va trebuie daca pupati in fund mafia ciumei rosii...de cate ori iesiti in strada sa va omoare in bataie si sa spuna ca vreti sa dati "lovitura de stat",la fel ca la mineriadele lui Iliescu pe care nu le-ati pedepsit30de ani
ADEVARUL
16 Iul 2020

ratatul asta de Orban acest gunoi puturos s-a cățărat pe revolta din 10 august și acum bate câmpii.evident că lucrurile nu vor rămâne așa.daca nu ieșea oamenii în stradă Orban nu era prim ministru.
BA 'UISTILOR
16 Iul 2020

Si cu independenta justitiei cum ramane? Sau e controlata de PSD?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE