2024-04-20 08:02

PNL, atac la Rafila: “Înainte de sărbători, opţiunea lui a fost să venim cu alte relaxări, iar acum doar tace”. Replica PSD

 |  14:14
PNL, atac la Rafila: “Înainte de sărbători, opţiunea lui a fost să venim cu alte relaxări, iar acum doar tace”. Replica PSD

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe l-a criticat dur pe ministrul Sănătăţii de la PSD, Alexandru Rafila, el întrebându-se ”cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări”.

Liberalul aminteşte că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, prevederi care şi-au dovedit eficienţa.

PNL, atac la Rafila: “Înainte de sărbători, opţiunea lui a fost să venim cu alte relaxări, iar acum doar tace”. Replica PSD
zoom
”Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu Sars-Cov-2, o creştere de peste 8 ori ori faţă de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puţin peste două săptămâni avem o creştere uriaşă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte ţări din Europa. Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aştept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătăţii pentru protejarea populaţiei, din partea ministerului? Cum oprim creşterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste”, scrie Stroe pe Facebook, care continua: ”Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări?”. 

”Putem spera că acest val va aduce mai puţine cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătăţii în faţa unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depăşit 50% şi ştim că o parte mare din populaţie este în continuare expusă. Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa. Şi am iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi având acelaşi obiectiv mai important decât orice – sănătatea tuturor şi depăşirea pandemiei”, mai afirmă în postare purtătorul de cuvânt al PNL. 

UPDATE 15.11. ”Domnul Stroe (PNL) este cel mai bun epidemiolog dintre sportivii în şort. Doar aşa se explică criticile total nefondate lansate de purtătorul de cuvânt al PNL în încercarea de a acoperi scandalul facturilor la energie care se află în răspunderea directă a ministrului PNL, Virgil Popescu. Strategia domnului Stroe este, însă, una extrem de proastă pentru că exact azi a fost aprobată înfiinţarea centrelor de evaluare COVID. Cum să acuzi pe cineva că nu face nimic, exact în ziua în care se face ceva foarte concret!?”, a scris în mesaj senatorul Radu Ştefan Oprea, purtător de cuvânt al PSD, ca replică la afirmaţiile lui Ionuţ Stroe. 

”Dacă domnul Ionuţ Stroe nu cunoaşte măsurile luate până acum de ministrul Sănătăţii pentru prevenirea spitalizărilor şi deceselor COVID asta înseamnă că ori este preocupat mai mult de noile tendinţe în materie de vestimentaţie sportivă, fie pur şi simplu nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă”, a mai spus Oprea.

 

”Toată lumea ştie că ministrul Rafila a făcut deja în câteva săptămâni, lucruri importante pe care predecesorii săi nu le-au făcut în cei doi ani de la declanşarea pandemiei. Pe lângă înfiinţarea centrelor de evaluare, a fost crescută capacitatea de testare prin implicarea medicilor de familie şi a farmaciilor în activitatea de testare COVID, precum şi aprobarea medicamentelor antivirale pentru tratarea COVID-19 în formele sale incipiente”, a precizat Radu Ştefan Oprea.

 

”Spre deosebire de relaxările decise pe creşterea valului 4 doar pentru ca PNL să-şi poată face congres, ministrul Rafila a luat decizii de relaxare doar atunci când numărul cazurilor era în descreştere”, a mai conchis Oprea. 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-13

In legatura cu acest articol...

Crește din nou MASIV numărul cazurilor de COVID în România! Tot mai mulți români se REINFECTEAZĂ




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE