2021-06-20 04:02

Percheziții DNA la Primăria Iași. Mihai Chirică: Nu am foarte multe detalii

 |  11:56
Percheziții DNA la Primăria Iași. Mihai Chirică: Nu am foarte multe detalii

Se fac percheziții joi dimineață la primăria din Iași, cercetări care vizează infracțiuni de corupție din 2019.

Sunt vizate fapte de corupție care s-ar fi petrecut în urmă cu doi ani, pe parcursul lui 2019, dar și infracțiuni asimilate celor de corupție.

Deocamdată, procurorii DNA nu au dat detalii despre faptele verificate. Cert este că în acest dosar anchetatorii au obținut autorizații pentru pentru 11 percheziții domiciliare și pentru sediul primăriei Iași de unde se ridică documente.

La sfârșitul lunii aprilie și DIICOT a descins la primăria Iași, într-un dosar care viza constituirea unui grup infracțional organizat. Un om de afaceri ar fi obținut, în cauza instrumentată de DIICOT, un teren din patrimoniul primăriei, în mod fraudulos, și inclusiv primarul Chirica are calitate de inculpat, pentru omisiunea sesizării organelor judiciare.

Așadar, la scurt timp, la primărie au venit pentru a face verificări și procurorii anti-corupție.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: Nu am nicio calitate și nici foarte multe detalii. Sunt hotărâri legate de inventariere, de prin 2005, probabil că este legat și de terenul care a făcut obiectul schimbului de lângă cimitirul Eternitate, și care se pare că a fost o reclamație din interiorul Partidului Național Liberal, a unui consilier, la vremea respectivă, față de colegii săi. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE