2021-08-01 10:52

Partidele de dreapta pregătesc un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale

 |  13:51
Partidele de dreapta pregătesc un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale

Partidele de dreapta ar putea avea un candidat comun la prezidenţiale, a anunţat sâmbătă, la şedinţa Partidului Mişcarea Populară (PMP), preşedintele Fundaţiei cu acelaşi nume, Marian Preda, subliniind că acum formaţiunea trebuie să se concentreze pe alegerile europarlamentare. La Palatul Parlamentului, şedinţa, care se desfăşoară cu uşile închise, dezbate strategia de organizare a acestui nou partid politic.

Deşi a afirmat că Emil Boc a fost un foarte bun premier şi ar putea fi un bun preşedinte, Marian Preda a recunoscut căeste prematur să nominalizeze un candidat comun pentru toate partidele de dreapta la prezidenţiale. "PMP este abia la început. Când spun dreapta, nu mă refer la PNL care prin colaborarea cu PSD, cu siguranţă, s-a plasat în zona de stânga şi prin politicile pe care le-a promovat", a menţionat Marian Preda, potrivit Agerpres. În plus, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară a precizatcă actualul primar al Clujului este un garant pentru faptul că România ar merge într-o direcţie corectă.

Marian Preda a transmis un mesaj de susţinere, argumentând că PMP este singura alternativă credibilă de dreapta "la guvernarea care afundă România într-un dezastru generalizat". "Dorim să dovedim că PMP nu este doar proiectul lansat de preşedintele Traian Băsescu, nu este doar continuatorul reformei pe care preşedintele şi premierul Emil Boc au încercat să o implementeze în România, ci este şi un partid puternic format din structuri puternice", a explicat acesta.

La şedinţă, preşedintele interimar al partidului, Eugen Tomac, va prezenta un raport de activitate, evaluarea organizaţiilor judeţene, dar şi strategia naţională de comunicare.

Printre cei care participă la eveniment se numără preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Sebastian Lăzăroiu, alături de liderii organizaţiilor judeţene.

În septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înfiinţare a PMP, formaţiunea fiind înregistrată în registrul partidelor politice. Înainte ca documentele de înfiinţare a formaţiunii să fie depuse la tribunal,  pe data de 23 iulie, liderii noului partid au anunţat atunci că au reuşit să strângă aproximativ 50.000 de semnături de susţinere. Sigla formaţiunii este un măr şi foloseşte culorile verde şi albastru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-05

In legatura cu acest articol...

O nouă iniţiativă legislativă privind votul prin corespondenţă, depusă de Partidul Mişcarea Populară

Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea de înfiinţare Partidului Mişcarea Populară
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE