2024-04-19 08:50

Parchetul General a deschis DOSAR PENAL pe numele Dianei Șoșoacă

 |  19:49
Parchetul General a deschis DOSAR PENAL pe numele Dianei Șoșoacă

Parchetul General a deschis dosar penal pe numele senatoarei Diana Șoșoacă pentru combaterea zădărnicirii bolilor și tulburare a ordinii și liniștii publice, după ce aceasta a blocat activitatea unui centru de vaccinare de la Răchiteni, Iaşi.

Este un dosar penal in rem, deschis de către cei de la Parchetul General, ceea ce înseamnă că Diana Șoșoacă nu este deocamdată acuzată.

Acest dosar penal a fost deschis ca urmare a unei sesizări înaintate de către cei de la Direcția de Sănătate Publică Iași.

Luând în considerare toate dosarele penale deschise anul trecut pentru combaterea zădărnicirii bolilor, 2.067 la număr, și faptul că 934 dintre acestea au fost clasate sau s-a renunțat urmărirea penală la ele, este posibil ca și în cazul Dianei Șoșoacă să fie greu ca procurorii să dovedească, cu probe, că din cauza acțiunilor sale s-a răspândit virusul.

”Au fost foarte multe plângeri, sesizări din oficiu, deschideri de dosare penale, chiar și plângeri din partea instituțiilor publice pentru această zădărnicire în combaterea bolilor, însă ascultând intervenția doamnei Șoșoacă, am încercat să trec tot ce a făcut dânsa prin tot Codul Penal și ar fi mai degrabă despre transmiterea unor informații neadevărate decât de combaterea zădărnicirii bolilor”, a declarat la Antena 3 avocatul Adrian Cuculis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE