2021-04-20 20:40

Organizaţia municipală PSD Iaşi a votat împotriva excluderii lui Chirica din partid

 |  09:05
Organizaţia municipală PSD Iaşi a votat împotriva excluderii lui Chirica din partid

Filiala municipală a PSD Iaşi a votat miercuri împotriva excluderii primarului Mihai Chirica din partid, conducerea organizaţiei arătându-şi susţinerea faţă de actualul edil al Iaşiului

Comitetul Executiv al organizaţiei municipale a PSD Iaşi a decis miercuri seară, prin vot, susţinerea primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat Sorin Iacoban, în cazul cărora Comisia de Etică propusese cu o zi în urmă excluderea din partid.

"Au fost doar două abţineri, în rest, membrii de partid au votat împotriva sancţiunilor propuse de Comisia de Etică. S-a făcut propunerea către Biroul Judeţean că nu se poate accepta excluderea unor oameni din partid. Nu există nici o motivaţie pentru asta. Au fost discuţii aprinse", a declarat Mihai Chirica la finalul întâlnirii, potrivit News.ro.

El a afirmat că excluderile din partid ale unor membri se fac la propunerea organizaţiei din care aceştia fac parte, adică filiala municipală.

Pe de altă parte, într-o rezoluţie a Biroului Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD se arată că "sancţiunile sunt neoportune şi nedrepte".

"De-a lungul ultimilor ani, domnul Mihai Chirica s-a implicat activ în viaţa de partid, depunând eforturi uriaşe pentru reformarea partidului şi refacerea încrederii cetăţenilor în PSD Iaşi. Considerăm că excluderea domnulu iMihai Chirica din partid reprezintă un risc absolut gratuit pentru PSD pentru că face imposibilă o viitoare victorie a acestui partid la alegerile locale din2020 pentru Primăria Iaşi. PSD Iaşi nu-şi permite să piardă primăria celui de-al doilea oraş al României. De asemenea, excluderea domnului Mihai Chirica transmite un semnal extrem de negativ atât la nivel regional cât şi pe plan local membrilor şi simpatizanţilor de partid, inoculând ideea că oricine îşi permite să aibă iniţiativă poate fi oricând scos pe uşa din dos a PSD. Acest lucru va produce dezamăgire şi confuzie în rândul tuturor celor care iubesc acest mare partid", se arată în rezoluţia filialeimunicipale a PSD Iaşi.

Biroul Permanent Judeţean şi Comitetu lExecutiv Judeţean se vor întruni în zilele următoare pentru a lua în discuţie excluderea primarului Mihai Chirica din PSD.

Surse din filiala judeţeană afirmă că "foarte probabil", filiala judeţeană va vota în favoarea excluderii, după ce Comisia de Etică a propus acest lucru cu o zi în urmă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE