2024-04-25 23:54

ORBAN, atac voalat la premierul CÎȚU: „Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească. Eu m-am ferit să fac asta…”

 |  17:53
ORBAN, atac voalat la premierul CÎȚU: „Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească. Eu m-am ferit să fac asta…”

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, marți, că el personal s-a ferit să stabilească ținte de vaccinare, însă cine a avansat astfel de predicții trebuia să și le asume. Atacul său voalat vine în contextul în care premierul Cîțu a anunțat până în prezent două cote, una de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie și alta de 10 milioane până în septembrie, informează G4Media.ro.

„Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească. Eu m-am ferit să stabilesc ținte, însă activitatea de vaccinare continuă. Am discutat azi să găsim soluții de a crește numărul persoanelor vaccinate, inclusiv prin stimulente, bonuri de masă, măsuri care s-au folosit în alte țări”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Premierul Florin Cîțu a lipsit însă de la ședința coaliției unde s-a discutat despre vaccinare. „Am stabilit de comun cu premierul că vine la 14.30 și nu a venit, acum întrebați-l pe el, eu am participat la toate ședintele coaliției”, a reacționat Orban.

Campania de vaccinare din România este mult încetinită. Doar 31% din adulți s-au vaccinat cel puțin cu o doză și zilnic se înregistrează doar câteva mii de noi doritori. În același timp, la nivelul Uniunii Europene, 70% din populație a fost vaccinată cel puțin cu o doză. Până pe 26 iulie, în România au fost vaccinate cu ambele doze sub 5 milioane de persoane, mai exact 4.799.196.

Liderii coaliției au inventariat la ședința de marți soluțiile posibile pentru a crește numărul de vaccinați prin stimulente și alte măsuri care să fie aplicate persoanelor vaccinate, astfel încât acestea să aibă acces la activități neesențiale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE