2024-04-18 18:17

O fostă deputată acuză: “Misoginismul este la el acasă în Parlamentul României”

 |  12:09
O fostă deputată acuză: “Misoginismul este la el acasă în Parlamentul României”

Oana Bîzgan, ex-deputată din legislatura 2016-2020, a fost unul dintre parlamentarii care au susţinut şi promovat proiecte care apără drepturile femeilor şi sancţionează hărţuirea, însă afirmă că s-a lovit de atitudini cu caracter misogin în Parlamentul României.

”Misognismul este la el acasă şi ăsta a fost, de fapt, cel mai mare şoc pentru mine când am intrat în Parlamentul României. (...) Când am văzut mediul în care ar fi trebuit să activez timp de patru ani a fost... vă spun, voiam să-mi dau demisia de zece ori pe zi. Pentru că era imposibil să-ţi spună cineva: «ce faci păpuşă?»... în Parlamentul României. Nu mie tot timpul, dar vedem ce se întâmpla cu colegele mele. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi, acuma suntem la alt mandat, dar pe vremea mea era domnul Bacalbaşa în Parlamentul României. Dincolo de ce se întâmpla pe coridoare şi realmente în sala de plen, ce se spunea la microfon pentru mine era inacceptabil şi bineînţeles că în primă fază reacţionezi ca orice persoană, eşti şocat, deci nu reacţionezi. Însă, într-un final am spus: eu nu pot să merg mai departe aşa pentru că nu ai cum să construieşti într-un astfel de mediu. Aşa că nu aveam nicio putere decât să vorbesc, să iau atitudine. Şi am început să iau atitudine”, a afirmat fostul deputat duminică în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv. 

Întrebată dacă femeile din Parlament sunt solidare între ele, fostul parlamentar a răspuns afirmativ, însă a adăugat că ”nu le dau voie bărbaţii şefi ca să-şi arate lucrurile astea, cumva, public”.  

Cu privire la faptul că în prezent din Guvernul României face parte doar o femeie, fosta membră a Parlamentului spune că mesajul este ”acelaşi pe care ni-l transmit de ceva timp”, ea arătând că faptul că unele drepturi există pe hârtie ”nu înseamnă că se şi întâmplă în realitate”.  


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE