2024-04-20 05:01

NUMIRE surpriză în Guvern: Fostul ministru, Victor Costache revine în executiv

 |  20:42
NUMIRE surpriză în Guvern: Fostul ministru, Victor Costache revine în executiv

Victor Costache, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ludovic Orban, a fost numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu, potrivit unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial.

Activitatea lui Victor Costache va fi neremunerată, se precizează în decizie.

Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății în 26 martie 2020, în plină criză a pandemiei de coronavirus, când au existat critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă pentru Covid-19. În ultima sa ieșire publică, Victor Costache declarase că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Anunțul intempestiv al ministrului l-a deranjat pe premierul Orban și s-a soldat în final cu demisia șefului de la Sănătate. Victor Costache - medic chirurg - fusese numit ministru al Sănătății în 4 noiembrie 2019.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași, în 1999. După ce a făcut un an de rezidenţiat în ţară, Costache a plecat în Franţa, unde a urmat un nou rezidențiat. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Universității Lucian Blaga din Sibiu, în Franța, s-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. A lucrat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania dar și în Quebec. În 2014, după ce a lucrat mai bine de 10 ani în spitale din străinătate, Victor Costache s-a întors în România, pentru a profesa în Sibiu. Aici, a pus bazele unei secţii de chirurgie cardiovasculară şi pulmonară la Polisano.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE