2024-04-19 13:13

Nicușor Dan, un nou mesaj pentru bucureșteni în privința prețului gigacaloriei

 |  12:03
Nicușor Dan, un nou mesaj pentru bucureșteni în privința prețului gigacaloriei

Primarul Capitalei Nicușor Dan îi asigură pe bucureșteni că vor plăti în continuare 164 de lei pe gigacalorie, și că în cazul în care se va majora tariful, facturile mărite vor veni abia la două luni de la adoptarea hotărârii de către CGMB.

La final discuțiilor de la guvern cu premierul, Nicușor Dan a spus că este ”foarte optimist”, dar urmează o nouă întâlnire săptămâna viitoare. "Am discutat despre contribuţia statului la subvenţia pentru gigacalorie pentru Bucureşti, dar şi pentru celelalte oraşe care au sisteme centralizate de încălzire. Al doilea subiect este intenţia municipalităţii, de 15 ani, de a prelua ELCEN şi a unifica producţia, transportul şi distribuţia energiei termice", a declarat Nicuşor Dan, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu şeful Executivului la Palatul Victoria.

„Răspunsul a fost că toată analiza vizează toate cererile municipalităţilor, care totalizează trei miliarde de lei, şi că ea o să fie făcută în contextul elaborării bugetului pe anul 2022, la care Guvernul a început să lucreze. (...) Noi nici nu am cerut bani, am fost foarte oneşti. Au existat mai multe discuţii prin intermediul Asociaţiei Municipiilor şi în mod foarte onest primăriile care nu au de plată facturi în 2021, facturile noastre, cea din noiembrie se plăteşte în ianuarie, cea din decembrie o plătim în februarie. Nu am cerut bani pentru anul ăsta, în schimb am spus şi fostului prim-ministru şi actualului prim-ministru că vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022”, a mai explicat Nicuşor Dan.

El a precizat că atunci când a preluat mandatul de primar exista o datorie de 3 miliarde de lei. „Când am preluat acest mandat, am preluat o datorie de 3 miliarde de lei. Avem un buget, o să vedem execuţia în funcţie de banii pe care o să-i primim în decembrie, o să avem nişte venituri totale de 4,4-4,5 miliarde de lei. Din aceşti bani am plătit cam 1 miliard datoriile acumulate de fosta administraţie, am mai rămas cu datorii, dar care spre deosebire de fosta administraţie am reuşit să le eşalonăm astfel încât să fim solvabili în piaţă. Faptul că la un moment dat avem 60 de milioane de lei în cont nu înseamnă nimic în condiţiile în care avem încă datorii. Totul este să ne uităm la cifrele macro şi să vedem că subvenţii care practic ar trebui să se dubleze anihilează orice şansă de dezvoltare”, a afirmat edilul Capitalei

"La sfârşitul anului 2021 noi nu o să mai avem niciun ban în cont. Vom plăti din ei subvenţia pentru termie, vom plăti din ei subvenţia pentru transportul public, vom plăti acele lucrări pe care avem să le plătim, o să plătim o parte din datoria de la Otokar de 165 de milioane care a rămas din fosta administraţie, o să plătim datorii făcute de companiile municipale. Fiţi siguri că avem o cheltuire judicioasă a banului public şi nu dăm bani pe prostii, pe concerte, pe târgur”, a conchis Nicușor Dan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE