2020-10-21 19:43

Nichita: Regionalizare pentru creştere economică. Ponta vrea regiunea Bucovina

 |  18:52
Nichita: Regionalizare pentru creştere economică. Ponta vrea regiunea Bucovina

Liderii din conducerea de vârf a PSD au păreri diferite cu privire la regionalizare. Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, a precizat că regionalizarea trebuie să ţină cont în mod fundamental de funcţionarea economică, nu de tradiţii şi orgolii. Cu o săptămână în urmă, Victor Ponta aprecia că formula cu opt regiuni nu este cea mai bună şi completa că el susţine înfiinţarea zonei Bucovina.

Gheorghe Nichita a afirmat că regiunea trebuie să aibă o dimensiune care să asigure o cât mai mare creştere a nivelului de trai, respectiv, creşterea coeziunii economice. El a subliniat că în cazul regionalizării nu vor fi zone defavorizate şi a adăugat că, deşi există lideri locali care vor ca România să aibă regiuni mai mici, „regionalizarea nu trebuie făcută pentru a satisface orgolii de partid sau orgolii personale”.

„Să nu credeţi că dacă se va face regionalizarea vor fi oraşe sau zone defavorizate în cadrul regiunii. Iaşiul are axa sa de dezvoltare cu fonduri europene, Suceava o are, Bacăul o are, celelalte oraşe o au, judeţele o au. Important este să abordăm mai departe proiectele strategice foarte mari. Scopul este să creăm o reţea la nivel regional şi nu să alimentăm orgoliul şi simţul apartenenţei. Repet, respectăm diversitatea, dar sprijinim unitatea. Asta este ideea mea despre regiune. Nu am nici un conflict cu nimeni. O să-mi spun punctul de vedere tot timpul, pentru că este argumentat şi documentat cu exemple din practica europeană”, a spus Gheorghe Nichita, potrivit Agerpres.

Microregiuni europene

Pe de altă parte, Victor Ponta a precizat săptămâna trecută că el este pentru înfiinţarea regiunii Bucovina, argumentând că formula cu opt regiuni nu este viabilă. Astfel, întrebat într-o conferinţă de presă dacă susţine înfiinţarea regiunii Bucovina, Ponta a răspuns afirmativ, scrie Mediafax.

„Dacă tot am copilărit în Bucovina, sunt pentru. De fapt, regiunea Bucovina ar fi frumoasă o microregiune europeană Bucovina. Dacă tot se semnează acordul de asociere cu Ucraina, în noiembrie, la Vilnius, poate că facem o microregiune europeană, Bucovina adevărată, Bucovina întreagă. În rest, în momentul în care vom ajunge anul viitor să vorbim de regiuni, vedem care este soluţia cea mai sustenabilă, însă mesajul dat prin Direcţia Regională Antifraudă la Suceava e un mesaj de sprijin pentru judeţ şi pentru această regiune”, a spus premierul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE