2020-10-21 19:08

M.R. Ungureanu: Preşedintele Klaus Iohannis va avea vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris

 |  12:15
M.R. Ungureanu: Preşedintele Klaus Iohannis va avea vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris

Mihai Răzvan Ungureanu, consilierul personal al preşedintelui Klaus Iohannis, a afirmat, că şeful statului va avea în primele luni ale anului vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris, pregătindu-se ”un profil extern al preşedintelui”.

Fiind întrebat înaintea şedinţei conducerii restrânse a PNL care este activitatea sa în calitate de consilier al preşedintelui României, Ungureanu a precizat: ”Accentul cade pe politica externă şi de securitate acum (...) Avem un program de lucru, întâlnirile sunt zilnice, nu săptămânale”.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că el se va ocupa de domeniul politicii externe şi îl va însoţi pe preşedintele României până în momentul în care ambasadorul Lazăr Comănescu va prelua poziţia de consilier prezidenţial.

”Eu nu pot să-i dau sfaturi, cel mult sugestii (...) Discuţia pe programul de vizite externe asta este esenţial în momentul de faţă”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta a mai spus că, în luna ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită la Bruxelles, ”cu o componentă NATO şi UE, Consiliul European şi Comisia Europeană, dar şi în Republica Moldova”.

”Luna ianuarie este şi luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din Bucureşti, aşa numita recepţie de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politică externă”, a completat Mihai Răzvan Ungureanu.

În ceea ce priveşte o vizită în Statele Unite ale Americii, prim-vicepreşedintele PNL a spus că aceasta va veni la ”momentul potrivit”.

”Se pune pe picioare un profil extern al preşedintelui României în aşa fel încât să fie şi credibil şi bine desenat şi recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuţie în mediul internaţional sunt foarte importanţi, e de lucru, credeţi-mă”, a afirmat fostul premier.

Mihai Răzvan Ungureanu a ţinut să precizeze că funcţia deţinută de consilier personal al preşedintelui Klaus Iohannis este una onorifică şi va rămâne cu calitatea de senator şi de prim-vicepreşedinte PNL.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

ROMANUL ,ROMAN
05 Ian 2015

Neamtule daca tii o Neamtule daca tii aceasta otrava langa tine,o sa te otraveasca total si pe tine si intreaga tara.Nu-l lasa sa vorbeasca in numele tau.Incearca sa te reabilitezi fara acesta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE