2024-04-25 02:34

UPDATE Moțiune împotriva ministrului Claudiu Năsui: „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”

 |  16:48
UPDATE Moțiune împotriva ministrului Claudiu Năsui: „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, a citit marți în plenul Senatului textul moțiunii simple intitulate „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Printre altele, social-democrații îi reproșează demnitarului de la USR-PLUS că „distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi”, dar și că „a blocat investițiile”, „vrea să vândă economia României pe doi lei”, „a omorât HoReCa”, respectiv că „blochează exporturile”.

UPDATE: Moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS), a fost respinsă, marți, cu 55 de voturi „pentru”, 72 de voturi „împotrivă” și o abținere. Votul a fost secret, cu bile.

„E o demonstrație a faptului că coaliția e puternică. Toată lumea s-a mobilizat și a venit, am avut inclsusiv prezența premierului. Le mulțumesc colegilor. Moțiunea a fost una superficială, cu puncte pe care le-am demontat. Din ce am văzut la numere, rezultă că au fost cel puțin 4 voturi chiar și de la social-democrați care nu au fost convinși de propria moțiune și au votat contra acesteia. Nu putem ști exact cine, dar spune ceva faptul că ajungi să votezi contra moțiunii depuse de propriul tău partid”, a declarat ministrul Claudiu Năsui, la finalul ședinței din Senat.

„Dacă o putere străină ostilă și-ar fi propus să destabilizeze economia națională și producția românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să-l pună pe Claudiu Năsui ministru la Economie. Nici un fel de forțe oculte externe și nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naționale n-ar fi reușit, în ani de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei în doar 70 de zile!”, se arată în textul moțiunii simple împotriva ministrului Economiei.

Social-democrații susțin că, „pentru a înțelege dimensiunile dezastrului economic provocat în doar 70 de zile de ministrul Năsui, este suficientă menționarea unei singure cifre: 100 de milioane de euro pe zi – aceasta este pierderea înregistrată de companiile românești, în fiecare zi, cu Năsui la Economie”.

„Să blochezi toate programele de stimulare și susținere a industriei și a firmelor românești, să pui pe butuci turismul românesc, să anulezi toate acțiunile de susținere a exporturilor românești și să pregătești scoaterea la vânzare, pe doi lei, în plină criză economică, a celor mai profitabile companii ale statului român, înseamnă să îngropi economia. Acesta este planul lui Năsui. Un asemenea plan i-ar face să moară de invidie și pe cei mai specializați sabotori în destabilizarea economiilor naționale”, se mai arată în aceeași moțiune.

PSD a depus moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, la Senat, în data de 10 martie, iar inițiativa este dezbătută și votată de Camera superioară a Parlamentului chiar astăzi, 16 martie. Dezbaterea a început la ora 16.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE