2024-04-19 16:24

Ministrul Mediului, despre culoarea apei din Parcul IOR: La analize nu a ieșit nimic senzațional. E o chestiune ciudată

 |  23:00
Ministrul Mediului, despre culoarea apei din Parcul IOR: La analize nu a ieșit nimic senzațional. E o chestiune ciudată

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a comentat, la postul DIG24, situația lacului IOR, care și-a schimbat culoarea. Apa are culoarea roșie, iar cercetătorii fac eforturi pentru a afla de ce se întâmplă asta.

„Au fost făcute mai multe analize. Până acum nu a ieșit nimic senzațional. Sunt aproape în parametri normali. Sperăm ca mâine să putem să vedem partea de biocomponentă. Nu au fost găsite urme de dejecții. E o chestiune ciudată. Când apa a fost dusă la laboratoare apa nu a fost catastrofală. Acum se fac teste. Acolo e o baltă alimentată cu izvoare subterane”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului, la Digi24.

Indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici şi biologici se situează în jurul valorilor normale în cazul lacului IOR, Primăria Sectorului 3 urmând să continue monitorizarea, atât din punct de vedere bacteriologic, cât şi al faunei acvatice, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale "Apele Române".

"Din analizele preliminare efectuate la apa lacului IOR de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici şi biologici se situează în jurul valorilor normale. Aceste analize au fost efectuate în cadrul unui control coordonat de către Garda Naţională de Mediu cu privire la modificarea culorii apei lacului.

Nu există mortalitate piscicolă. Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 căreia i s-a solicitat să continue monitorizarea calităţii apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât şi al faunei acvatice", precizează reprezentanţii ANAR pe pagina de Facebook a instituţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE