2022-12-04 23:10

Ministrul Lucian Bode aruncă scandalul achizițiilor de BMW în curtea USR: ”Se autodenunță?”

 |  13:17
Ministrul Lucian Bode aruncă scandalul achizițiilor de BMW în curtea USR: ”Se autodenunță?”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne tema achiziției celor 600 de BMW-uri, despre care a spus că a trecut prin toate filtrele de legalitate și că ”licitația este corectă”. Bode l-a acuzat pe liderul USR, Cătălin Drulă, că "s-a autodenunțat" atunci când a criticat achiziția pe motiv că specificațiile din caietul de sarcini ar fi fost făcute cu dedicație.

„Corpul de control al MAI a constatat următoarele: necesitatea achiziției este reală și evidentă. Poliția Rutieră are nevoie de mijloace performante. Toată documentația tehnică a fost întocmită, analizată și agreată de către structurile de specialitate ale MAI, MT, primind totodată și girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiții," a afirmat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a precizat că întregul proces s-a derulat cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparență și legalitate și a trecut prin toate filtrele.

"Avizul de legalitate a fost dat de Autoritatea care supraveghează toate achizițiile din România. Licitația este corectă iar domnul Drulă dezinformează cu bună știință.

La 12 nov 2020 se emite HG 971 prin care se aprobă necesitatea cheltuielilor acestui proiect, semnată de asociatul politic mai nou al dlui Drulă, dl Ludovic Orban, în care veți găsi achiziționarea de 300 autospeciale

25 mai 2021 – Ministerul Transporturilor condus de Drulă aprobă cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice

Se semnează contractul de finanțare, în baza aprobării dată de Drulă, semnat între Ministerul Transporturilor și IGPR. Ca reprezentant al MT este domnul ministru Drulă și domnul Benone Matei de la IGPR.

Foarte important: anexa 2 a contractului este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, foarte important – cutie automată 8+1 trepte. Ce spunea dl Drulă acum câteva zile? Că am construit un caiet de sarcini în care am trecut cutie de viteze 8+1 viteze pentru a avantaja pe cineva, în condițiile în care domnul Drulă a semnat acest contract.

Cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Română, MAI că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut altceva decât să preia specificațiile din proiectul tehnic semnat?!

Pe 8 iulie, MT anunță public semnarea contractului, în care se enumeră și achiziționarea celor 300 de autospeciale de poliție.

După semnare, MT informează ministerul Fondurilor Europene, așadar contractul ajunge și la dl Cristian Ghinea, inclusiv cu specificațiile tehnice."

"Putem vorbi mult despre ipocrizie, rea voință, pierderi de memorie, inclusiv despre înțelepciunea zicalei "dacă tăceai filosof rămâneai".

Singurul aspect care ne interesează la MAI e dezinformarea. Mă aflu în fața dvs să combat această dezinformare cu argumente.

Fostul ministru Drulă face acuzații grave, cu atac la persoane, vorbind despre acte semnate de dânsul. Ar fi de râs dacă nu ar fi plâns. Cere să se sesizeze DNA. Este evident pentru toți că domnul Drulă nu a uitat ce a semnat. A sperat însă că am uitat noi toți, ceilalți. Ce să înțelegem, că domnul Drulă se autodenunță?”, s-a întrebat ministrul Bode.

"Dl. Drulă sesizează OLAF, în condițiile în care aceste specificații au fost pe masa lui și a lui Ghinea.

Întreaga documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competente.

S-a gândit ce o să spună procurorilor când va fi întrebat cum și de ce a semnat acele speficicații pe care le numește cu dedicație”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-07

In legatura cu acest articol...

DNA intră tare în mediul de business: Doi afaceriști și un avocat, trimiși în judecată pentru trafic de influență privind lucrările la Magistrala 5 de Metrou

Ciolacu: Statul român nu are capacitatea administrativă să atragă toate fondurile europene

GRINDEANU: „Mi-aş dori ca, după 20 de ani, România să aibă din nou, din 2024, un preşedinte de stânga...”

Rareș Bogdan a răbufnit în Parlamentul European: ”Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la EGAL la egal și respectați?”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE