2024-04-23 22:29

UPDATE Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, DEMISIONEAZĂ din toate funcțiile

 |  16:40
UPDATE Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, DEMISIONEAZĂ din toate funcțiile

UPDATE: Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a renunțat la funcție după ce procurorii au cerut ridicarea imunității parlamentare. Premierul Nicolae Ciucă i-a acceptate demisia din Guvern.

Adrian Chesnoiu își va da demisia din toate funcțiile pe care le ocupă atât în Parlament, cât și în partid. DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu și ridicarea imunității.

În urmă cu scurt timp, DNA a cerut ridicarea imunității pentru Adrian Chesnoiu.

Sunt acuzații de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Mai exact, procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie - 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat, informeaza Antena 3.

DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membri comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător.

Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post.

Cererea a fost deja trimisă, împreună cu un referat, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Au trimis, de asemenea, și un număr de șase volume cu copii ale dosarului de urmărire penală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE